1974 yılında Konya'da doğan Uğur İbrahim Altay, İlköğrenimi 1985 yılında Selçuk İlkokulu'nda, ortaöğrenimini 1988 yılında Mevlana Ortaokulu'nda ve lise öğrenimini ise 1991 yılında Konya Gazi Lisesi'nde tamamladı. 1997 yılında Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünü bitirdi. Üniversite öğrenimini tamamladıktan sonra 1 yıl boyunca proje mühendisi olarak görev yaptı. 1999 yılında yedek subay olarak Şırnak'ta askerlik görevini yerine getirdi.

2004 ve 2008 yılları arasında TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkan Yardımcılığı yaptı. 2008 yılında ise TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanlığına seçildi.

29 Mart 2009 mahalli seçimlerinde AK Parti’den Selçuklu Belediye Başkanlığı görevine seçildi. 30 Mart 2014 mahalli seçimleriyle aynı partiden 2. kez Selçuklu Belediye Başkanlığı görevine seçildi. Tahir Akyürek'in milletvekili seçilmesinden dolayı Konya Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından 3 Mayıs 2018'de Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine getirildi. 31 Mart 2019 seçimlerinde AK Parti ve Cumhur İttifakı adayı olarak Konya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildi. Halen bu görevini sürdürmektedir.

Ugur-ibrahim-altay-3
 
Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığının yanı sıra Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı Eş başkanlığı, 
Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanlığı,
Tarihi Şehirler Birliği Başkan yardımcığılı,
İslam Başkentleri ve Şehirler Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği,
Anadolu Medeniyetleri Belediyeler Birliği Başkanlığı,
Konya Belediyeler Birliği Başkanlığı görevlerini yürütmektedir.


49 Yaşındaki Uğur İbrahim Altay, Evli ve 3 Çocuk Babasıdır.

ugur-ibrahim-altay-2

ugur-ibrahim-altay-1