Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehrin kültür ve sanat hayatını zenginleştirmek, edebiyatın ve sanatın farklı kollarını vatandaşlarla buluşturmak amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri unvanına sahip Kahramanmaraş’ta, Abdurrahim Karakoç Kültür Sanat Sezonu çerçevesinde Kasım ayı boyunca birbirinden renkli ve nitelikli programlar gerçekleştirilecek.

Yetişkinlerden çocuklara, gençlerden edebiyat tutkunlarına kadar her yaştan sanatseveri bir araya getirecek olan Kasım takviminde tiyatrolar, söylesiler, çocuk oyunları ve müzikli gösteriler yer alıyor.

Gün Gün Kahramanmaraş Kasım Ayı Etkinlik Takvimi

  • 7 Kasım Cumartesi (14.00): TDV Konferans Salonu’nda Bilge Doğan Demir ve Mustafa Köneçoğlu’nun katılımıyla "Sezai Karakoç’un Fikir Dünyası" söyleşisi.

Kasim Kultur Sanat9

  • 8 Kasım Pazar (13.00 & 15.00): Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde "Kahraman Fareler" çocuk tiyatrosu.

Kasim Kultur Sanat8

  • 9 Kasım Pazartesi (11.00 & 13.00): Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde "Süper Kahramanlar: Dünyamızı Koruyalım" müzikal çocuk oyunu.

Kasim Kultur Sanat7

  • 12 Kasım Perşembe (19.00): Çağlayancerit Millet Konağı’nda Dr. Öğr. Üyesi Ömer Demirbağ ile edebiyat sohbeti.

Kasim Kultur Sanat6

  • 15 Kasım Pazar (13.00 & 15.00): Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde "Kitaplar Ülkesi" müzikli çocuk tiyatrosu.

Kasim Kultur Sanat5

  • 21 Kasım Cumartesi (14.00): TDV Konferans Salonu’nda Tahsin Yıldırım ve Hasan Turgut ile edebiyat söyleşisi.

Kasim Kultur Sanat4

  • 21 Kasım Cumartesi (14.00): Türkoğlu İlçe Milli Eğitim Konferans Salonu’nda Uzm. Kln. Psk. İrem Oturaklıoğlu Kaya ile "Kusurlarınla Barışmak ve İçsel Güç" söyleşisi.

Kasim Kultur Sanat3

  • 22 Kasım Pazar (13.00 & 15.00): Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde "Sihirbaz Palyaçolar" çocuk gösterisi.

Kasim Kultur Sanat2

Kasim Kultur Sanat1

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Kasım ayı boyunca düzenlenen tüm kültür-sanat etkinliklerinin ücretsiz olarak halka açık gerçekleştirileceği vurgulanarak tüm vatandaşlar davet edildi.