Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, dirençli ve akıllı şehir vizyonu doğrultusunda uluslararası platformlarda yer almaya devam ediyor.
ODTÜ Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından; Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim ve Afet Politikaları Kurulu, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kentsel Dönüşüm Başkanlığı ve Türk Kızılayı paydaşlığında düzenlenen 8. Uluslararası Dirençlilik Kongresi, ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde başladı. 2 - 4 Kasım 2026 tarihleri arasında gerçekleşen dev organizasyonda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi açtığı stantla kent vizyonunu sergiledi.

Coğrafi Bilgi Sistemleri Ve Akıllı Kent Uygulamaları Tanıtıldı
Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından açılan stantta, şehrin teknolojik altyapısını güçlendiren veri odaklı projeler katılımcılara sunuldu. Stantta özellikle:
-
Kent rehberi, imar sorgulama, mülkiyet ve jeoloji uygulamaları gibi Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) alanındaki yenilikler,
-
Bilgi teknolojilerinin afet sonrası yeniden yapılanma ve risk yönetimindeki kritik rolü,
-
Mekânsal verilerin analiz edilerek geleceğe yönelik kent planlamalarına entegre edilme süreçleri aktarıldı.
Uluslararası Deneyim Ve Bilimsel Paylaşım
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi temsilcileri, kongre boyunca farklı ülkelerden gelen akademisyenler, şehir plancıları ve kurum yetkilileriyle bir araya gelerek "Bilgi Teknolojileri Çağında Dirençlilik" başlığında fikir alışverişinde bulundu.
Kongrede sergilenen teknolojik yeniliklerin ve bilimsel verilerin, Kahramanmaraş’ın afetlere karşı hazırlık kapasitesini artırma ve yerel yönetim vizyonunu geliştirme noktasında önemli bir işlev gördüğü belirtildi.




