Tarım ve Orman Bakanlığı ile Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, hem toplumsal dayanışmaya öncülük eden hem de Türkiye'nin tarımsal geleceğini şekillendiren projelerine bir yenisini daha ekledi. "DSİ Vakfı Köy Okullarına Yardım Yöresel Ürünler Sergisi", DSİ Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle kapılarını açtı.
Törene katılarak stantları tek tek gezen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, konuşmasının başında İstanbul Maltepe'de meydana gelen bina çökmesi sonucu hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Anadolu’nun Bereketi Köy Okulları İçin Satışta
Anadolu'nun farklı yörelerinden getirilen lezzetlerin görücüye çıktığı serginin ulvi bir amaca hizmet ettiğini vurgulayan Bakan Yumaklı, DSİ'nin mühendislik birikiminin üreticinin emeğiyle birleştiğini ifade etti. Geçmiş yıllarda sergi gelirlerinin Gazze’deki mağdurlara ve Hatay’daki hatıra ormanı projesine aktarıldığını hatırlatan Yumaklı:
"Bu yıl arkadaşlarımız çok ince bir düşünceyle, köy okullarının ihtiyacını karşılayacak ve ihtiyacı olan öğrencilerin de yanında olunabilecek bir konsept oluşturmuşlar. Kendilerini tebrik ediyorum. Sergiye gelen herkesin Türkiye'nin dört bir tarafında üretilen ürünleri görmesinin yanı sıra aldıklarıyla da bu ulvi amaca hizmet edecekleri muhakkak." dedi.

"11 İlde 22 Bin Hektarlık Alanda Yapay Zeka Devreye Giriyor"
Gelecek dönemde suyun verimli kullanılmasının en temel öncelik haline geleceğini belirten Bakan Yumaklı, tarımda teknolojik dönüşümün müjdesini verdi. 2002 yılında yüzde 6 seviyesinde olan kapalı sistem sulama yatırımlarının bugün yüzde 38’e ulaştığını ve 2030 hedeflerinin yüzde 45 olduğunu belirten Yumaklı, şu ifadeleri kullandı:
"Önümüzdeki yıl 11 ilde 22 bin hektarlık alanda yapay zeka destekli sulama otomasyon sistemlerini devreye alacağız. DSİ'nin mühendisleri artık bütün dünyada kendisini kabul ettirmiş mühendisler olarak çalışmaya devam ediyorlar. Bu sorumlulukla çalışmalarımıza, yatırımlarımıza devam edeceğiz."





