Yaptırım listesinde Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir’inde ismi var

ABD, Rusya'dan S-400 sistemlerinin alımı nedeniyle Türkiye'ye bazı yaptırımlar uygulama kararı aldı.

ABD Hazine Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ve Başkanlık yetkililerinden Mustafa Alper Deniz, Serhat Gençoğlu ve Faruk Yiğit'in yaptırım listesine eklendiği bilgisi paylaşıldı.

Yaptırım kararına Ankara’dan tepkiler peş peşe geldi

Dışişleri bakanı mevlüt Çavuşoğlu mecliste koştu açıklaması kısa ve netti

Cumhurbaşkanı yardımcısı fuat oktay sosyal medya dan gösterdi tepkisini Türkiye’nin dik duruşunu herhangi bir ülkenin yaptırım kararı etkileyemez. ABD’nin bu kararını kınıyor ve düştüğü bu yanlıştan bir an evvel dönmeye davet ediyoruz. İfadelerini kullandı

Amerika’nın yaptırırım listesine eklediği cumhurbaşkanlığı savunma sanayi başkanı İsmail demir tepkisini benim ve ekibimin duruşunu değiştirmeyecek; Türk savunma sanayiini hiç bir şekilde engelleyemeyecektir. Sözleriyle gösterdi

Amerika’nın yaptırım kararına tepkiler Türkiye’yle sınırlı kalmadı Rusya dışişleri bakanı lavrov “amer ikanın uluslararası hukuka karşı kibirli tutumun bir başka tezahürü” yorumunda bulundu.

Azerbaycan cumhurbaşkanı müşaviri hikmet hacıyev’se kararı kabul edilemez haksızlık ve hukuka aykırılığın bir göstergesi sözleriyle değerlendirdi.