Kahramanmaraşlı Mehmet Önal Kursiyer Olarak Son Uçuşunu Gerçekleştirecekti.

Gaziantep’ten Sabah Saatlerinde Havalanan Eğitim Uçağı Adıyaman Besni İlçesine Bağlı Aşağı Söğütlü Köyü Yakınlarında Boş Bir Araziye Düştü.

Eğitim Uçağında Yaşanan Kazadan Önce Çekilen 40 Yaşındaki Kursiyer Pilot Mehmet Önal’ın Son Görüntüsüydü Bu.

Gaziantep’ten havalanan eğitim uçağı sabah saatlerinde Besni ilçesi 4. Etap TOKİ yakınlarına düşen ve uçak düşmeden uçaktan atlayarak hayatını kaybeden Kahramanmaraş doğumlu 40 yaşındaki Mehmet Önal’ın uçak içerisinde çekilmiş videosu ortaya çıktı.

Olay, Sabah Saatlerinde Besni İlçe Merkezine Birkaç Kilometre Uzaklıktaki 4.Etap Toki Yakınlarında Meydana Geldi.

Uçak Düşmeden Atlayan Kahramanmaraşlı Kursiyer Pilot Mehmet Önal, Uçaktan 20 Km Uzakta Atladığı Yerde Hayatını Kaybettiği Öğrenildi.

Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Olayla İlgili Şunları Kaydetti:

"Kısa zamanda uçağın enkazına ulaşıldı ve söndürme çalışmaları yapıldı. Uçakta gerekli incelemeleri yapmak üzere Adıyaman Havalimanı'mızdan da teknik bir ekibi oraya yönlendirdik. Bu arada, görgü şahitleri pilotun uçaktan atladığını söylemişlerdi. Bunun üzerine pilotu aramaya başladık. Besni'ye bağlı Köseceli beldemizin yakınlarında pilotumuza ulaştık ama maalesef hayatını kaybetmişti. Tek kişilik bir uçak olduğu için başka pilot ve yolcu bulunmamaktaydı."

Kalkancı, uçağın enkazı ile pilotun cenazesinin bulunduğu nokta arasında yaklaşık 20 kilometre mesafe bulunduğunu vurgulayarak, uçağın düşüş nedeninin yapılacak incelemelerin ardından kamuoyu ile paylaşılacağını sözlerine ekledi.

Kazanın Meydana Geldiği Bölgeye Çok Sayıda İtfaiye Sağlık Ekipleriyle Güvenlik Güçleri Sevk Edildi.

Pilotun Cenazesi Adıyaman Adli Tıpta Otopsinin Ardından Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi Morguna Getirildi.

Kahramanmaraşlı Pilotun Cenazesi Yarın Öğle Namazına Müteakip Şerefoğlu Köyüne Defnedilecek.

MUHABİR: SİBEL GÜRLE