Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu yıl 12'ncisi düzenlenen Türk Tıp Dünyası Kurultayı ile TÜSEB Aziz Sancar Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri Töreni'ne katılarak bilim insanlarına ve kamuoyuna hitap etti.

İstanbul Merkezli 6 İlde Dev "Change Oto" Operasyonu! Antika Otomobillerle Milyonluk Vurgun
İstanbul Merkezli 6 İlde Dev "Change Oto" Operasyonu! Antika Otomobillerle Milyonluk Vurgun
İçeriği Görüntüle

Sağlık sanayisinde ve tıbbi cihaz üretiminde dışa bağımlılığı azaltmaya yönelik kararlı adımların altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli teşhis ve tanı cihazlarına ilişkin dev projeyi kamuoyuyla paylaştı.

"En Az Yüzde 71 Yerlilikle Yıllık 700 Adet Üretilecek"

Türkiye’nin sağlık alanında katettiği mesafeyi ve önümüzdeki dönemin stratejik hedeflerini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Hedefimiz, kendi ultrason cihazımızı geliştirmektir. İnşallah önümüzdeki 2 senenin sonunda en az yüzde 71 yerlilik oranına sahip yıllık 700 ultrason cihazı üreteceğiz."

Ekran Görüntüsü 2026 10 31 162220

Sağlık Teknolojilerinde Milli Ve Yerli Dönem

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı bu takvim ve üretim hedefi, Türkiye’deki tüm kamu ve özel hastanelerin görüntüleme cihazlarında yerli imkânlara geçişinin önünü açacak.

TÜSEB Aziz Sancar Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri'nin de sahiplerini bulduğu törende, Türk bilim insanlarının uluslararası alanda elde ettiği başarılar takdir edilirken, sağlık teknolojilerinde ar-ge ve inovasyon çalışmalarına verilen desteğin katlanarak artacağı vurgulandı.