5 İlde Okullar Tatil Edildi! Turuncu Alarm Sonrası Valiliklerden Peş Peşe Son Dakika Kararları
5 İlde Okullar Tatil Edildi! Turuncu Alarm Sonrası Valiliklerden Peş Peşe Son Dakika Kararları
İçeriği Görüntüle

İstanbul yerel yönetimini ve sevenlerini yasa boğan vefatın ardından cenaze törenleri düzenlendi. Anadolu Otoyolu'nun Düzce Kaynaşlı Sarıçökek mevkiinde göreve giderken geçirdiği trafik kazasında kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan 43 yaşındaki Üsküdar Belediye Başkan Vekili Dündar Ziya Gültekin ebediyete uğurlandı.

İlk tören Üsküdar Belediyesi önünde gerçekleştirildi. Türk bayrağına sarılı naaşı belediye binası önüne getirilen Gültekin için Kur'an-ı Kerim okundu, mesai arkadaşları ve hemşehrilerinden helallik alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cenaze Töreninde Konuştu

Gültekin için daha sonra Marmara İlahiyat Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

Kılınan cenaze namazının ardından cemaate hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu duygusal ifadeleri kullandı:

"Değerli kardeşlerim, şu anda musallada ebediyete uğurlayacağımız Üsküdar Belediye Başkanımız Dündar Ziya kardeşimizle ilgili Diyanet İşleri Başkanımız gerekli tezkiyeleri zaten yaptı. Rabbim inşallah ebedi alemde de bizleri sevgili habibinin Liva-ül hamd ismiyle müsemma sancağı altında haşrü cem eylesin. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

Değerli kardeşlerim, çok kısa bir süre içerisinde malum Ziya kardeşimiz Üsküdar'da önemli bir görevi üstlendi. Ankara'da bir görevi ifa için yola çıkmışken de ne yazık ki bir trafik kazasında ebedi aleme kendisini uğurladık, uğurluyoruz. Öncelikle tüm kardeşlerime sabırlar temenni ediyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Mekanı cennet olsun. Makamı âli olsun inşallah.

Helalliklerinizi zaten yaptınız. Ben de bu ülkenin bir cumhurbaşkanı olarak tanıdığım, tanıyalı kendisine yönelik hakkımızı helal ediyoruz. Yavruları da yanımızda. Rabbim onlara da sabr-ı cemil inşallah lutfeylesin.

Hep birlikte bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız ama bileceğiz ki hepimizin de sonu bu. Durmak yok, yola gideceğiz. Bu yol hepimiz için mukadder. Tüm ailesine, tüm kardeşlerimize sabırlar diliyorum ve bu yolculuk hepimiz için mukadder. Bu mukadder olan yolculuğa hepimiz de her an hazır olalım.

Rabbim yar, yardımcımız olsun inşallah. Makamı cennet olsun. Sevgili habibinin sancağı altında da bizleri haşrü cem eylesin. Lillahi Teala'l Fatiha..."

Düzce'deki Acı Kazanın Detayları

Acı olay Anadolu Otoyolu'nun Düzce kesimi Kaynaşlı Sarıçökek mevkiinde meydana gelmişti. M.K. idaresindeki otomobil ile N.A. yönetimindeki diğer aracın çarpışması sonucu meydana gelen kazada Üsküdar Belediye Başkan Vekili Dündar Ziya Gültekin, Özel Kalem Müdürü Harun Dursun ve sürücüler yaralanarak hastaneye kaldırılmıştı. Özel bir hastanede tedavi altına alınan 43 yaşındaki Gültekin, yapılan tüm tıbbi müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirmişti.

Kaynak: AA