ABD Başkanı Trump, yarın BM Genel Kurulu'nda düzenlenecek Kudüs oylaması için dünyayı tehdit etti.

Trump, "Bizden yüz milyonlarca hatta milyarlarca dolar alıyorlar, sonra da bize karşı oy kullanıyorlar. Oylamayı izliyoruz. Bize karşı verilen oyların hepsini kayda alıyoruz" dedi.

"Tehdit yönteminden vazgeçsinler"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'ye hareket sırasında açıklamalarda bulunmuş ABD’nin tehdit yönteminden vazgeçmesini söylemişti. Çavuşoğlu şöyle konuşmuştu:

“Yarın New York’ta yapılan oylamadan önce tek başına kalan ABD’nin şimdi tehdit yöntemine başvurduğunu görüyoruz. Oradaki bütün temsilcilere mektup göndererek, kimin ne oy verdiğini takip edeceğiz ve bunu başkana rapor edeceğiz. Tek tek isimlerini alacağız. İsimlerini alıp ne yapacaksınız, o ülkelerinde işgal edilmesini müsaade edeceksiniz. Ya da onları cezalandıracak mısınız? Artık dünya değişti. Artık ben güçlüyüm, o nedenle de haklıyım dünyası değişti. Artık dünya haksızlıklara isyan ediyor. Artı hiçbir onurlu millet, hiçbir şerefli devlet bu tür baskılara boyun eğmez. Herkes vicdanın ve milletinin isteği doğrultusunda oy kullanacak. Hiç kimse bu tür baskılara boyun eğmeyecek. Dolayısıyla ABD’nin bu tür yöntemden vazgeçmesi, ülkeleri ve milletleri tehdit etmemesi gerekiyor”