Dikkat! Eğer aracınızda bulunan LPG tankının tamamı dolu ise aracınızda patlamaya hazır bir bomba ile birlikte seyahat ediyorsunuz.

Mevsim normallerinin üstünde seyreden hava sıcaklıkları insanları doğrudan etkilerken, sıcaklardan otomobiller de nasibini alıyor.Sıcak havada genleşen LPG, tankta yer bulamayınca patlamaya hazır bir bomba haline dönüşüyor.Elbistan küçük sanayi sitesinde LPG dönüşüm sistemleri işi yapan Uğur Dumlupınar dolu tankların sıcak havalarda hayati risk taşıdığını söyledi.

Dumlupınar, " Benzinli otomobil kullanıcıları daha ekonomik olduğu için otomobillerine LPG dönüşüm sistemi taktırarak aracını daha ekonomik hale getiriyor. LPG dönüşüm sistemleri takılı olan araç sahipleri ekonomiyi göz önünde bulundururlarken, hayati önem arz eden konuları da göz ardı etmemelilerdir. Yaz mevsiminin şu sıcak günlerinde insanlar nasıl sıcaktan bunalıyorlarsa otomobillerde ki LPG'de bunun benzerini yaşıyor. Aşırı sıcaklardan genleşen LPG tankta yerleşecek alan olmadığı takdirde bir bomba haline gelebiliyor. Dolayısı ile LPG sistemini bomba haline getirmemek için tankımızın tamamını doldurmamalıyız. Yaz aylarının sıcak günlerinde tank dolumu maksimum yüzde seksen oranında olmalıdır ki,  sıcaktan genleşen gaz yerleşebilecek alan bulabilsin" diyerek, sürücüleri tankı doldurmamaları hususunda uyardı.