Kahramanmaraş genelinde vatandaşların can ve mal güvenliğini 7 gün 24 saat koruma esasıyla görev yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Ekim ayına ait çalışma ve müdahale bilançosunu açıkladı.

Şahinkayası’nda Ayva Hasadı Bereketi! İl Müdürü Bilir Çiftçilerle Bahçeye İndi
Şahinkayası’nda Ayva Hasadı Bereketi! İl Müdürü Bilir Çiftçilerle Bahçeye İndi
İçeriği Görüntüle

Güçlü araç filosu, modern ekipmanları ve uzman personeliyle kentin dört bir yanında teyakkuzda bekleyen Büyükşehir İtfaiyesi; toplam 23 şube, 76 araç ve 398 personelle Ekim ayında da binlerce vatandaşın yardımına koştu.

Itfaiye2

307 Yangın Ve 46 Trafik Kazasına Hızlı Müdahale

Komuta merkezine gelen ihbarların ardından saniyeler içinde harekete geçen ekipler, Ekim ayı süresince şehir genelinde toplam 712 olaya etkin müdahalede bulundu.

Müdahale edilen olayların dökümü şu şekilde gerçekleşti:

  • 307 yangın söndürme operasyonu,

  • 46 sıkışmalı veya tehlikeli trafik kazası müdahalesi,

  • 15 su baskını ve tahliye çalışması,

  • 344 arama-kurtarma ve diğer itfai olay.

Ekipler, olay yerine en kısa sürede ulaşarak can kayıplarının önüne geçilmesi ve maddi hasarın en aza indirilmesi için yoğun çaba sarf etti.

Itfaiye7

3 Bin 121 Kişiye Hayat Kurtaran Afet Eğitimi

Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, acil müdahale çalışmalarının yanı sıra toplumsal afet bilincini artırmaya yönelik eğitim faaliyetlerini de aralıksız sürdürdü. Ekim ayı boyunca kamu kurumları, okullar ve özel kuruluşlarda düzenlenen programlarla toplam 3 bin 121 kişiye ulaşıldı.

Teorik ve uygulamalı olarak gerçekleştirilen eğitimlerde; yangın anında doğru müdahale teknikleri, acil durum tahliye planları, ilk müdahale esasları ve olası afetlerde panik yapmadan soğukkanlı hareket etmenin hayati önemi anlatıldı.

Itfaiye (1)-1