Kahramanmaraş’ta Türk Halk Müziği’nin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla faaliyet gösteren Türk Halk Müziği Kültür Derneği, yaklaşık 20 yıldır çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yaklaşık 50 kişilik ekibiyle faaliyet gösteren dernek, düzenlediği koro çalışmaları ve konserlerle türkü kültürünü yaşatıyor.
Dernek Başkanı Ahmet Hikmet Temizyürek yönetiminde çalışmalarını sürdüren ekip, Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından tahsis edilen Cafer Tatlıbal Gençlik Merkezi’nde haftada iki gün bir araya geliyor. Gerçekleştirilen provalarda katılımcılar, Türk Halk Müziği’nin farklı eserlerini seslendirerek kendilerini geliştirme fırsatı buluyor.
TRT çalışma disiplinini esas alan koro çalışmalarında yalnızca türkü söylemeye yönelik eğitim verilmiyor. Katılımcılara mikrofon kullanımı, ses eğitimi, makam ve ritim bilgisi gibi alanlarda da eğitim kazandırılıyor. Böylece müziğe ilgi duyan katılımcıların hem teknik hem de sanatsal açıdan gelişmeleri hedefleniyor.
Yıl içerisinde 2-3 konser düzenleyen dernek, koro çalışmalarında hazırlanan eserleri sanatseverlerle buluşturuyor. Konserlerle Türk Halk Müziği repertuvarını dinleyicilere ulaştıran dernek, geleneksel müziğin kentte daha geniş kitlelere yayılmasına da katkı sağlıyor.
Türk Halk Müziği’ne gönül veren herkesi çalışmalara davet eden Dernek Başkanı Ahmet Hikmet Temizyürek, koroya katılmak isteyenlerden düzenli ve istikrarlı olmalarını beklediklerini belirtti.
Dernek, yeni katılımcılarla büyüyerek Türk Halk Müziği geleneğini yaşatmayı ve bu kültürü gelecek kuşaklara aktarmayı amaçlıyor.





