Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri unvanına sahip Kahramanmaraş'ta, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Kahramanmaraş Fuar ve Kongre Merkezi’nde (KAFUM) gerçekleştirilen 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı tüm coşkusuyla devam ediyor.
Anadolu’nun en büyük edebiyat şöleninde bu kez ekranların başarılı ve sevilen gazetecileri Fulya Öztürk ile Türker Akıncı kitapseverlerle kucaklaştı.

"Algılar Ve Türkiye Gerçeği" Masaya Yatırıldı
KAFUM söyleşi salonunda düzenlenen ve yoğun ilgi gören programda "Algılar ve Türkiye Gerçeği" başlığı altında konuşan ikili; Türkiye hakkındaki algıların nasıl oluşturulduğunu, dijital mecralardaki dezenformasyonu ve gerçek ile algı arasındaki ince çizgiyi örnekleriyle anlattı.
Sosyal medyada duyumların çok hızlı yayıldığını fakat profesyonel gazetecilerin resmi teyit mekanizması olmadan adım atmadığını vurgulayan Öztürk ve Akıncı, vatandaşları sosyal medyadaki algı operasyonlarına karşı dikkatli ve sorgulayıcı olmaya davet etti.

Fulya Öztürk: "Kahramanmaraş’ı Çok Seviyorum"
Söyleşi etkinliğinin ardından Kahramanmaraşlıların gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren gazeteci Fulya Öztürk, ilk kez katıldığı fuara ilişkin şunları söyledi:
"Kahramanmaraş Kitap Fuarı’na ilk defa katılıyorum. Söyleşi etkinliğimiz çok keyifli geçti ve sorular güzeldi, dinleyiciler bizi dikkatle takip ettiler. Ben Kahramanmaraş’ı çok seviyorum. İnşallah bir daha buluşuruz."

Türker Akıncı: "Kahramanmaraş Okumayı Asla Bırakmayan Bir Şehir"
Kahramanmaraş'ın edebiyat kimliğine vurgu yapan gazeteci Türker Akıncı ise fuar atmosferini şu sözlerle özetledi:
"Kahramanmaraş Kitap Fuarı, çok önemli bir fuar. Burası Anadolu’daki en güze fuarlardan bir tanesi. Zaten burası UNESCO Edebiyat Şehri ve bundan kaynaklı Kahramanmaraş okuyan bir şehir, okumayı bırakmayan bir şehir. Kahramanmaraş’ta olmak ve buradaki insanlarla buluşmak ayrı bir güzel."





