6,6 Milyon Kişi Raporunu Yenilemedi

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, COVID-19 sürecinde otomatik olarak uzatılan ilaç raporlarının geçerlilik süresi 31 Mart 2026 itibarıyla sona erdi.

Ancak yapılan tüm bilgilendirmelere rağmen yaklaşık 6,6 milyon vatandaşın raporunu henüz yenilemediği belirtildi.


Süresi Dolan Raporlar Artık Geçersiz

Pandemi döneminde birkaç kez otomatik uzatılan ilaç raporları, yeni düzenlemeyle birlikte geçerliliğini kaybetti.

Bu nedenle vatandaşların, ilaç kullanımında herhangi bir sorun yaşamamaları için raporlarını yeniden düzenletmeleri gerekiyor.


Hastanelerde Özel “Rapor Yenileme” Dönemi

Bakanlık, yoğunluk yaşanmaması için ülke genelinde 854 sağlık kuruluşunda özel “rapor yenileme klinikleri” oluşturdu.

Toplamda 10 milyondan fazla randevu kapasitesi açılarak sürecin hızlı ilerlemesi hedeflendi.


Randevu İçin Tek Adres: MHRS

Vatandaşların rapor yenileme işlemlerini gerçekleştirebilmesi için Merkezi Hekim Randevu Sistemi üzerinden ilgili branştan randevu alması gerekiyor.

Bakanlık, süresi dolan rapor sahiplerine SMS ve e-posta yoluyla da hatırlatmalar yaptı.


Otomatik Uzatma Dönemi Sona Erdi

Yetkililer, pandemi sürecinde 5 kez otomatik uzatılan raporların artık bu şekilde devam etmeyeceğini belirtti.

Yeni dönemde hastaların sağlık durumlarının yeniden değerlendirilmesi amacıyla hekim muayenesi zorunlu hale getirildi.

Anne babalar dikkat: Çocuklarda göz sağlığı için '30' kuralı
Anne babalar dikkat: Çocuklarda göz sağlığı için '30' kuralı
İçeriği Görüntüle

İlaç Kullanımında Aksamaya Dikkat

Raporunu yenilemeyen vatandaşların ilaç temininde sorun yaşayabileceği uyarısı yapıldı.

Bu nedenle yetkililer, sürecin geciktirilmeden tamamlanması gerektiğinin altını çizdi.