Türkiye'yi derin bir yasa boğan ve günlerce hafızalardan silinmeyen Narin Güran cinayetinin üzerinden tam iki yıl geçti. Merkez Bağlar ilçesinin kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos 2024 tarihinde kaybolan ve 8 Eylül 2024'te Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılan minik Narin, ölümünün ikinci yıl dönümünde kabri başında anıldı.

Güran ailesi tarafından düzenlenen anma programına siyasi isimler, avukatlar ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen binlerce vatandaş katıldı. Mevlit okunan programda ziyaretçiler Narin’in mezarına karanfil bırakarak gözyaşları içinde dua etti.

Ekran Görüntüsü 2026 08 22 101113

Baba Arif Güran: "Narin'in Hakkı Yerdédir"

Anma programında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan baba Arif Güran, kızının acısının hala ilk günkü gibi taze olduğunu belirtti.

Güran, "Bu toplum Narin için günlerce, aylarca uyumadı. Gece gündüz mücadele etti. Geçen sene burada 100 kişiydik bugün binlerce olmuşuz, milyonlar olacağız çünkü Narin'in hakkı yerdedir" diyerek adalet çağrısını yineledi. Anma törenine katılan DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da herkesin aile için adalet talebini yinelediğini vurguladı.

Ekran Görüntüsü 2026 08 22 101119

Hukuki Süreç ve Davadaki Son Durum

Güran ailesinin avukatlarından Mustafa Demir ise davanın hukuki boyutuna dikkat çekerek yargılamanın yeniden yapılması gerektiğinin altını çizdi. Demir, olağanüstü kanun yollarının devam ettiğini belirterek bütün soruların cevaplandırılması gerektiğine işaret etti.

Hatırlanacağı üzere, dava sürecinde anne Yüksel, ağabey Enes ve amca Salim Güran’a "iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmişti. Suç delillerini gizleyen Nevzat Bahtiyar ise Yargıtay’ın bozma kararının ardından yeniden yargılanarak "nitelikli kasten öldürmeye yardım" suçundan 17 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Alparslan ve Semra Kuytul'un da Aralarında Olduğu 56 Zanlı Adliyede! "Kuytulcular" Operasyonunda Son Durum
Alparslan ve Semra Kuytul'un da Aralarında Olduğu 56 Zanlı Adliyede! "Kuytulcular" Operasyonunda Son Durum
İçeriği Görüntüle

Programın sonunda aile ve vatandaşlar, Narin Güran’ın güvenlik kamerasında son görüldüğü noktaya kadar yürüyüş yaparak buraya karanfiller bıraktı.

Kaynak: AA