Akşener yaptıgı konuşmada iktidara yüklendi bıden’ın sözlerine ve ekonomideki dalgalanmalara değindi

Gösterdiğiniz misafirperverlik için teşekkür ediyoruz. Türk demokrasisinin renkliliğe ihtiyacı var. Biz muhalefet partileri olarak her seçmene ulaşmak için rekabet ediyoruz. Türkiye'de uzun zamandır müştereklerin kalktığı bir anlayışla yönetiliyor. Kırmadan, incitmeden de rekabetin yapılabileceğini göstereceğiz. Sayın Davutoğlu'nun, Biden'ın sözlerine karşı ortak açıklama talebini olumlu karşılıyoruz. Sayın Erdoğan'ın bu konudaki bir sözünü duymadım. Eğer Biden'ın hadsiz sözlerine bir sözü varsa Erdoğan'ın ortak bir açıklama yapılabilir. Hepimiz telef olduk Biden'a bağırmaktan, Erdoğan'dan tık yok. Biden, hadsiz, çirkin bir açıklama yapmış. Trump'da iğrenç bir mektup yazdı. O mektubu aldılar ceplerine koydular. Sonra baktım kanka olmuşlar. Ben Biden hakkında sayın Dışişleri Bakanı'ndan ve Erdoğan'dan bir şey duymadım. Biz bağırdık çağırdık Trump'a sonra baktım Rahip Brunson ABD'ye yollanmış. Dostum Trump olmuş. Atanmış Fahrettin Altun'un muhalefete söz söylemesi hadsizliktir.

“Karantina “uygulanmalıydı

Merkez Bankası bağımsızlığını kaybetmiştir. Türkiye'de hiçbir ekonomistin bir öngörüsü olduğunu bilmiyorum. Eğer 15 ya da 21 gün bütün ülkede karantina uygulanmalıydı. Hem esnaf iflas etmeyecekti. Üretimi teşvik eden kararlar alın dedik. Müteahhitler için kararlar çıktı. Şimdi de sürü bağışıklığı uygulanıyor. Bilimsel düşünce tarzı anlık yürümez. Biz şehir, sokak gezmekten geliyoruz. Halk,"açız" diyor.

Gelecek partisi lideri Davutoğlu ise yaptığı konuşmada pandeminin doğru yönetilemediğine değindi.

Birçok konuda benzer kanaatler taşıyoruz. Ülkeyi krize sokan politikalar söz konusuysa ortak tavır geliştirmeliyiz. Türkiye'ye çözüm yolu göstermek zorundayız. İYİ Parti ile aramızda bir istişare zemini oluşacaktır. Türkiye'de ekonomik krizden nasıl çıkarız? Güçlendirilmiş parlementer sisteme nasıl geçeriz ile ilgili de çalışmalarımız olacaktır umarım. Joe Biden açıklaması Türkiye'yi zan altında bırakmıştır. Tüm siyasi partiler bu açıklamaya karşı da ortak bir tavır takınmalıdırlar. Bunu örtülü bir mandacılık olarak görürüz demiştim. İktidar samimiyse bu konuda ortak bir çalışma yaparız. Gündem değiştirme girişimleri de söz konusu olmaz böylece. Sayın Akşener'e hayırlı olsun ziyareti için teşekkür ediyoruz.

"Pandemide bilimsellikten uzaklar"

Merkez Bankası'na dış mihraklar mı emir veriyor? Verdiğiniz her karar ekonomiyi kötü etkiliyor. Faiz harcamaları devletin faiz yükünü arttırıyor. pandemi konusunda ise kurumsal akıldan uzaktılar ve bilimsel düşünmediler. Pandemide başarısızlığın bir nedeni fırsatçılıktır. Halka üreticiye destek verilmesi gerekirken, kredi veriyorlar. Bu bir yalancı bahara neden oluyor. Birçok tıp hocası verilere ulaşamadıklarını söylüyorlar.