Başbakan Binali Yıldırım, Esenboğa Havalimanı'ndan resmi ziyarette bulunacağı Bangladeş'in başkenti Dakka'ya hareket etmeden önce açıklama yapıyor. Yıldırım'ın açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Başbakan seviyesinde ilk ziyareti gerçekleştirmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Ziyaret, Türk ve Bangladeş halkları arasındaki köklü bağları geliştirmesi ve Rohingya Müslümanları ile ilgili görüş alışverişine vesile olacak. Rohingya Müslümanları ile bir araya geleceğiz. Bangladeş halkı bizim kardeşimizdir, kötü gün dostumuzdur. Kurtuluş Savaşı'nda bize verdikleri destek hala Türk milletinin hafızasındadır. Dostluk bağlarımızı bugüne kadar devam ettirdik. Bangladeş genç nüfusu, dinamik yapısı ile dünyanın önde gelen üretim merkezlerinden biri haline gelmiştir. Ekonomik işbirliğimizi artırmak için de gerekli zemini bulmaya çalışacağız.

Daha önce başlattığımız insani yardım faaliyetlerine de devam etmiş olacağız. Myanmar'da bulunan Rohingya Müslümanları maruz kaldığı şiddet ve kıyım olaylarını müteakiben yüz binlercesi Bangladeş'e sığınmak mecburiyetinde kaldı. Bangladeş hükümetini yalnız bırakmamış olmasından dolayı bir kez daha takdir ediyorum. Yoğun bir diplomasi trafiği bir yandan yürütürken diğer yandan da Rohingya Müslümanlarına gereken her türlü insanı yardımı veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Zor bir dönemden geçen Bangladeş'e elimizden gelen katkıyı yapmaya hazır olduğumuzu bir kez daha en üst seviyede vurgulama fırsatı bulacağız. Bangladeş'le bazı anlaşmaları da imzalamış olacağız. KOSGEB ve TSİ anlaşmalar imzalayacak.

Uyum yasaları

Uyum yasaları hazırlık süreci devam ediyor bütçe görüşmelerinden sonra hız kazanacaktır bu çalışmaların bir kısmının en azından 2018 Mart'tan önce yasalaşması gerekiyor. Bunları dikkate alarak diğer partilerin görüşleri de dikkate alınarak 2019'a giderken uyumu sağlayacak düzenlemeleri parlamentomuz yapacaktır.

Asgari ücret açıklaması

Asgari ücret görüşmelerle belirleniyor TÜRKİŞ teklifini sundu diğer taraflar da teklifini sunacak taraflar bir araya gelecek müzakereler yapılacak uygun en iyi şartlarda bu rakam üzerinde mutabakat sağlanacak hükümetimiz enflasyonun altında bir rakam vermemiştir. Bu seferde makul olan en uygun şekilde sonuçlanacaktır.

Kaynak : Yeni Şafak