Yerel seçimde Cumhur İttifakı'nın çerçevesi netleşti!

Başkan Erdoğan AK Parti'nin 14 belediye başkan adayını daha açıkladı.

MHP ile ittifakın çerçevesi netleşti. İttifak masasında açıklanmayan İstanbul haricindeki 6 il var.

Yerel seçimlere yaklaşık 3,5 ay kaldı. AK Parti illerde aday belirleme sürecini neredeyse tamamladı.

14 ARALIK'TA İLÇELER AÇIKLANACAK
 

İstanbul ve Ankara'nın ilçeleri için de önemli bir mesafe alındı. Bu ilçelerden bazılarının 14 Aralık'ta açıklanacağı belirtiliyor.

İSTANBUL ADAYI 22 ARALIK'TA DUYURULACAK
Başkan Erdoğan şu ana kadar AK Parti'nin 74 il adayını açıkladı. İstanbul adayının açıklanması için ise Meclis'teki bütçe görüşmelerinin tamamlanacağı 22 Aralık tarihi bekleniyor.

Zira İstanbul adayı olarak açıklanacak Meclis Başkanı Binali Yıldırım, bütçe görüşmelerinin son gününde Meclis kürsüsünden veda etmeyi planlıyor vekillere.

Ak Parti’de Adayları Açıklanmayan 6 İlse MHP İle İttifak Masasında. Kulislerden Yansıyanlara Göre Aydın Ve Muğla MHP’ye Bırakıldı. Bu İki İlde MHP Adayının Desteklenmesine Karar Verildi.

Aydın Muğla Dışında MHP’ye Bırakılması Düşünülen 4 İl Var. Adana Mersin Manisa Ve Osmaniye. Ak Parti Bahçeli’nin Memleketi Olan Osmaniye’de Jest Olarak Aday Çıkarmayacak. Adana Mersin Ve Manisa’da Da Ak Parti Aday Göstermeyeceği, MHP’nin Adayını Destekleyeceği Belirtiliyor.

Ak partinin bu jestine karşılık MHP’de Erzurum ve Denizli’de ki adaylarını geri çekti. İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra MHP’nin bu iki ilde de Ak Parti’yi destekleyeceği kesinleşti.

Ak parti ile MHP arasındaki ittifak görüşmelerindeki son nokta başkan Erdoğan ile mhp lideri bahçeli arasında yapılacak son randövü de koyulacak.