Dünya Kupası Elemeleri I Grubu’nda 7. maçlar sonucunda puan durumu netleşti. A Milli Takım’ın bulunduğu I Grubu’nda puan durumu ve kalan maçlarla, fikstür detayları haberimizde...

A Milli Takım 7. maçlar sonucunda 11 puan ile 4. sırada bulunuyor. Dünya Kupası yolunda millilerimizi zorlu sınavlarla dolu bir fikstür bekliyor. İlk sınavında kendi sahasında grup lideri Hırvatistan’ı ağırlayacak olan A Milli Takım bu zorlu sınavdan puan değil puanlarla dönmek zorunda. Kendi evinde Kosova’yı 1-0 ile zorla geçebilen Hırvatlara karşı A Milli Takım teknik patronu Mircea Lucescu’nun çıkaracağı ilk 11’de merak konusu.

Hırvatistan’da oynanan mücadele Rakitic ve Hakan Çalhanoğlu’nun karşılıklı golleriyle 1-1 tamamlanmış ve A Milli Takım önemli pozisyonlar yakalamasına rağmen Hırvat kaleci Kalinic’in başarılı performansı yüzünden bir puana razı olmuştu.

A Milli Takım’ın Hırvatistan’ı geçmesi durumunda grubun diğer karşılaşması İzlanda-Ukrayna arasındaki mücadelenin sonucunu bekleyecek. Bu karşılaşmadan beraberlik veya İzlanda galibiyeti millilerin yararına olacaktır. Ukrayna’nın kazanması durumunda 2018 Dünya Kupası yolunda virajın iyice keskinleşmesi muhtemel görünüyor.

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu’ndan A Milli Takım’ı bir üst tura çıkaracak 2 önemli karşılaşmadan bir diğeri ise grubun son maçı olan Ukrayna-Hırvatistan mücadelesi. A Milli Takım geriye kalan tüm maçlarını kazanırsa ve Ukrayna grubun son maçına kadar puan veya puan kayıpları yaşarsa millilerin bir üst tura çıkması ihtimaller arasında.

EDİTÖR & INFOGRAFİK: Sercan YARIM