Facebook'un 1 milyar dolar karşılığında satın aldığı Instagram'a birbir Snapchat özellikleri eklendiğini biliyoruz. Zira Snapchat'in CEO'su Evan Spiegel, Facebook'un satın alma teklifini reddetmişti. Bunun üzerine Facebook ise Snapchat'in özelliklerini kendi platformlarına entegre etmeye başlamıştı.

Bunlardan en önemlisi hiç şüphesiz Instagram'a getirilen Stories (hikayeler) özelliğiydi. Bu sayede Instagram'ın aktif kullanıcı sayısında müthiş bir artış yaşandı. Gelgelelim bu özellik sadece mobil uygulama üzerinden kullanılabiliyordu. Lakin artık masaüstü sürümünde de hikayeler görüntülenebiliyor.

Instagram kullanıcıları artık bilgisayar üzerinden hikayeleri daha büyük formatta görüntüleyebilecek. Hikayeleri izlerken paylaşımlar arası geçiş yapmak için ise ileri ve geri oklarkullanılacak.

Bu özelliğin ardından masaüstünden hikaye paylaşımı yapılması bekleniyor. Zira profesyonel anlamda paylaşım yapan kullanıcılar, içeriklerini bilgisayar üzerinden Photoshop gibi uygulamalarla düzenliyor. Bu sayede yapılan içeriği telefona aktarmaya gerek kalmadan bilgisayardan paylaşım yapılması, kullanıcıların işini büyük ölçüde kolaylaştıracak.