Başbakan Binali Yıldırım, Esenboğa Havalimanı'ndan resmi ziyarette bulunmak üzere Moğolistan'ın başkenti Ulanbator'a hareketi öncesi açıklama yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in istifa ettiği iddiaları

Arkadaşlar iddialar, dedikodular Ankara'da bitmez. Mehmet Şimşek arkadaşımız görevinin başındadır. Bugün de İstanbul'da yine ekonomi konusunda bir toplantı için bulunuyor.

Taksim İlkyardım Hastanesi'ndeki yangın

32 yoğun bakım hastası başka hastanelere nakledildi. Diğer hastaların nakli de yapılıyor. 70 adet ambulans hemen yangın sonrası sevk edilmiş. Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. Yangının neden çıktığı tamamen söndürüldüğünde ortaya çıkacak.

Osmangazi Üniversitesi'ndeki silahlı saldırı

İlim irfan yuvası üniversitede böyle bir olayın yaşanması tabii ki çok vahim bir durumdur. Kapsamlı bir şekilde hiçbir detay açıkta bırakılmaksızın bakılacak ve ona göre kamuoyu bu konuda ilerleyen süreçte bilgilendirilecektir.

Macron'un Münbiç'e 50 askerini daha gönderdiği iddiası

Bizim hassasiyetimiz bellidir. İster Münbiç olsun, ister Fırat'ın doğusu ister batısı olsun, terör tehditi var olduğu müddetçe biz o bölgelerde hiçbir şekilde taviz vermeyiz. Bu mücadeleyi sürdürürüz. Kimin geldiğinin çok önemi yok.