Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Iğdır İl Kongresi'nde konuştu. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, "Kandan beslenen bu FETÖ'cü terör örgütünün o gece yaptıklarını biz görmeyecek miyiz? Görmezlikten mi geleceğiz? Onların hesabını sormayacak mıyız? O şehitlerimizin, gazilerimizin hesabını sormayacak mıyız? Sonuna kadar soracağız, hiç bunun geri dönüşü olamaz. Silah, ölüm, acı, kan, baskı, tehdit üzerinden kurulan oyunların hepsi çöküyor." dedi.

Teröristleri binlerce TIR dolusu silah ve mühimmata boğanların, o silahların kendilerine döndüğü zaman büyük bir yanlış yaptıklarını anlayacağını belirten Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizi, üzerimize saldıkları katil sürüleri aracılığıyla esir alabileceklerini düşünenler, onlar hüsrana uğradılar ve uğratıyoruz. Milletimiz ne bağımsızlığından ne kardeşliğinden ne hedeflerinden vazgeçmeyecektir. Hemen yanı başımızdaki teröristleri binlerce TIR dolusu silah ve mühimmata boğanlar, daha önce başka ülkelerde olduğu gibi, o silahlar sahiplerine döndüğü zaman ne kadar büyük bir yanlış yaptıklarını anlayacaktır. Şu anda canilere verdikleri silahların Türkleri, Türkmenleri, Kürtleri, Arapları, Sünnileri, Azerileri katletmesinden herhangi bir sıkıntı duymuyorlar. İslam dünyasının en güzel şehirlerinin enkaza dönmesinden belki memnun bile oluyorlardır ama tarih evdeki hesabın çarşıya uymadığının nice örnekleriyle doludur. Son pişmanlık fayda etmez."

Kılıçdaroğlu'nun iddialarına da değinen Erdoğan, "15 Temmuz darbe girişiminden sonra sırf Yenikapı'da vermeye çalıştığımız birlik beraberlik görüntüsünün hatırına şahsıma yönelik hakaretleri için açtığım tazminat davalarını geri çekmiştim. Dedik ki belki birlik beraberlik olur ama maalesef, belki akıllanır, maalesef, belki kendine biraz çekidüzen verir, böyle umut ettim ama nafile. Iğdırlı kardeşlerimin dediği gibi 'Kurt köyünü değiştirir lakin huyunu değiştirmez.' Bu da bizim tüm iyi niyetimize, alicenaplığımıza rağmen kötü huyundan vazgeçmedi." dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun yalan söyleme hastası olduğunu ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tıpta bu tür tiplerin, kontrolsüz şekilde yalan söyleyen kişilerin teşhisini sordum. Dedim ki 'Buna tıpta ne deniyor?' Bir psikiyatrist arkadaşım bana dedi ki 'Bunun adı mitomanidir.' Psikiyatriktir bu olay. Ne demek mitomani, onu da söyleyeyim, yalan söyleme hastası. Böyle bu. Bizce bu zat artık siyasetin değil psikiyatrinin konusudur."