AFYON'DA 23 ASKER YURTTA KARANTİNAYA ALINDI

Afyonkarahisar'da 23 asker, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurdunda karantinaya alındı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından 1918’deki İspanyol Gribi salgınında da tedbirin maske, mesafe ve temizlik olduğuna dikkat çekti, "Tedbirler yaygın uygulanmadı, hastalar izole edilmedi. Virüs 500 milyon insana bulaştı. 50 ila 100 milyon can kaybı oldu. O salgından tedbir dersi alalım." uyarısında bulundu.

İLLERDE UYGULANAN TEDBİRLER

Türkiye’nin koronavirüsle mücadelesinde illerde de tedbirler sıkı şekilde uygulanmaya devam ediyor

Hakkari'de yeni tip koronavirüs testi pozitif çıkan ve karantina kurallarına uymayarak sokağa çıkan 18 kişi, Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarına götürüldü.

Antalya'da Kovid-19 denetimleri kapsamında, sosyal mesafeye uymayan ve maske takmayan 244 kişiye 768 bin 600 lira, bazı adreslerde kumar oynadığı tespit edilen 112 kişiye de 137 bin 200 lira ceza uygulandı.

Aydın Valiliği, Kovid-19 salgını yayılımının en aza indirilmesi amacıyla, valilik ile kaymakamlık binalarına girişte vatandaşların Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorgulamasının yapılmasına karar verildiğini duyurdu.