Edebiyatın ve şiirin başkenti Kahramanmaraş'ta, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı tüm coşkusuyla devam ediyor.

Açıldığı ilk günden itibaren ziyaretçi rekorları kıran dev organizasyon, yalnızca yeni yayınların ve usta yazarların buluşma noktası olmakla kalmıyor; farklı kuşaklar arasında sarsılmaz bir kültürel köprü de inşa ediyor.

Kitap Fuari 8

Kuşaklar Arası Ortak Buluşma Alanı

UNESCO Edebiyat Şehri kimliğiyle bu yıl çok daha güçlü bir içerikle kapılarını açan fuarda; çocuklar renkli masal ve macera dünyalarıyla tanışırken, gençler kendi ilgi alanlarına yönelik bilim, edebiyat ve araştırma eserlerini inceleme fırsatı buluyor.

Yetişkinler ve ileri yaştaki okurlar ise yıllardır sürdürdükleri okuma kültürünü tazeleyerek özellikle sahaf stantlarındaki eski basım nadide eserlerle anılarını tazeliyor.

"Spor Şehri Kahramanmaraş" Buluşmasında Yıldızlar Geçidi: Efsane Futbolcular Kahramanmaraş'ta!
"Spor Şehri Kahramanmaraş" Buluşmasında Yıldızlar Geçidi: Efsane Futbolcular Kahramanmaraş'ta!
İçeriği Görüntüle

Kitap Fuari 9

Dede Torun El Ele Kitap Stantlarını Gezdi

Fuarın en duygu dolu anları ise kuşakların aynı stantlarda buluşmasıyla yaşandı. Torunuyla birlikte kitap kokulu alanları gezen Ali Armut, "Burası oldukça güzel bir yer. Buradaki herkesin kitap alarak okuması beni oldukça memnun ediyor. Torunum ile birlikte stantları gezip kitap seçiyoruz" sözleriyle mutluluğunu dile getirdi.

Ali Armut

Ziyaretçilerden İbrahim Tuzcu ise Kahramanmaraş'ın edebiyat kimliğine vurgu yaparak, "Kahramanmaraşlı şairlerimizi, yazarlarımızı gönülden destekliyoruz. Bu yılki kitap fuarımız çok daha kaliteli ve gelişmiş. Dünyada tek olan UNESCO Edebiyat Şehri unvanının haklı gururunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Fuarın En Küçük Yazarı Turan Zincirkıran İlgi Odağı Oldu

Fuarın bu yılki en dikkat çeken isimlerinden biri de yaşı küçük ancak hayalleri büyük olan çocuk yazar Turan Zincirkıran oldu.

Kaleme aldığı hikayelerle fuarda okurların karşısına çıkan genç yetenek, "Ben bu fuara yazar olarak geldim. Kitabımızda arkadaşlarımın hikâyeleri olduğu gibi benim de hikâyelerim mevcut. Edebiyata ilgim çok fazlaydı, bu imkanı bize sağlayan herkese teşekkür ederim" dedi.

Turan Zincirkiran