Elbistan denetimli serbestlik müdürlüğünce, yükümlülerin kamu yararına çalışması projesi kapsamında, ilçe protokolünün de katılımı ile, Şardağı eteklerine fidan dikimi yaptı.

Fidan dikimi programına katılan Kaymakam Özkan Demir yaptığı açılamada; “ Cumhuriyet Başsavcılığı’mızın önderliğinde denetimli serbestlik müdürlüğünün organizesinde güzel bir ağaçlandırma faaliyetinde birlikteyiz. Hep ifade ettiğimiz gibi, daha yaşanabilir daha güzel bir Elbistan için çabalıyoruz. Bu tür faaliyetlere büyük bir şevkle katılıyoruz. Arkadaşlarımızı teşvik ediyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızı da bu tür etkinliklere daha yoğun bir şekilde katılmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bu tür organizelere destek olmaya çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz ; “ Elbistan ağaçlardan yoksun bir şehir. Hızla ağaçlandırılması gereken bir şehir. Çevre kirliliği hava kirliliği bu anlamda hep şikayet ettiğimiz hususlar. Şikayet etmektense biz karanlığa karşı bir mum yakmak gerekir diye düşünüyoruz. Elinde bir fidan bulunuyorsa kıyamet kopsa dahi dik diyen bir peygamberin ümmeti, kendi yaşadığı toprakları da güzelleştirir. Bize yakışan budur diye düşünüyorum “ İfadelerini kullandı.

Yükümlülerle birlikte fidan dikimi yapan Cumhuriyet Başsavcısı Hayri Ormancı’da, 500 fidanın toprakla buluşturulduğunu söyledi. Ormancı, ilçedeki bütün kurumların destek verdiği çalışmanın örnek teşkil etmesi dileğinde bulundu.

Ormancı; “Ormanlar ekolojik dengenin vaz geçilmez parçalarıdır. Bu noktada elimizden geleni yapıyoruz. Yakın zamanda adalet ormanı projesini hayata geçireceğiz. Bunun için Karaelbistan Mahallesinde 85 dekarlık bir alanın tahsisini talep ettik. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı uygun görürse bu alan ceviz, badem gibi ekonomik ürün veren fidan dikeceğiz. Biz diktiğimiz ağaçların takibini de yapacağız. sulamasını ve bakımını yakından takip edeceğiz” diye konuştu.

Tema temsilcisi Fatma Doğuç’ta, Tema Vakfı olarak bütün ağaçlandırma çalışmalarına destek verdiklerini söyledi.