Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü “Uluslararası Kahramanmaraş Yönetim, Ekonomi ve Siyaset Kongresi”nin (KAYES) ikincisini düzenleyecek.

“Türkiye’nin 2023 Hedefleri Doğrultusunda Uluslararası Ticaret ve Lojistik” teması ile 11-12 Nisan 2019’da Sudan Hartum Üniversitesi ve Cezayir Tlemcen Üniversitesi ortaklığında gerçekleştirilecek kongre de kentin ve ülkenin ticareti konuşulacak.

Bu kapsamda 10 farklı ülkeden 33’ü yurtdışından olmak üzere 130 akademisyenin katılımları ile gerçekleştirilecek kongre aynı zamanda sahada yer alan firma temsilcileri, bürokratlar, Sudan ve Cezayir ticari müşavirleri bir araya getirecek.

Bu konuda Aksu Haber’e özel açıklamalarda bulunan KAYES Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim ÖRNEK bu sayede kentin ticaretinin daha çok gelişeceğinin altını çizdi.

Ksü rektörü prof. Dr. Niyazi can ise her anlamda kent ve ülkenin gelişimi açısından üniversite olarak üzerlerine düşen her şeyi yapmaya çalıştıklarını belirtti.