Elbistan Belediyesi, ilçemizde üniversite sınavına hazırlanan 12’nci sınıf öğrencilerine zorlu maraton öncesi prova niteliği taşıyan bir deneme sınavı düzenledi. 

Şehrin her sorununu kendine dert edinerek 7’den 77’ye her bireyin talep ve önerilerini dikkate alan bir yönetim anlayışı sergileyen Elbistan Belediyesi, üniversite adayı öğrencilerini de unutmadı.

Deneme sınavı ile öğrencilerin sınav öncesi kendilerini test ettiği ifade edilen açıklamada, “Eğitimin her zaman yanında olan belediyemiz, bir kez daha öğrencileri unutmadı. Bu kapsamda, ilçe milli eğitim müdürlüğü ortaklığında üniversite sınavına girecek adaylar içinde ücretsiz deneme sınavı düzenledi. Belediyemiz tarafından düzenlenen Temel Yeterlilik Testi (TYT) deneme sınavına, 12’nci sınıf öğrencileri katıldı.

Burada ki amacımız üniversiteye hazırlanan aday öğrencilerimizin bilgilerini test etmesi, zamanla ve heyecanlarıyla yarışabilmelerini sağlamaktır. İnşallah yılsonu gerçekleşecek olan üniversite sınavında tüm öğrencilerimiz hayallerine yönelik ilk adımı atacaklar. Sizlerden beklentimiz motivasyonunuzu kaybetmeyin. Elbistan Belediyesi olarak sizlerin her zaman yanınızdayız. Ayrıca önümüzde ki günlerde Yüksek Öğretim Kurumlarına Geçiş Sınavına hazırlanan öğrencilerimize destek olmak adına ücretsiz eğitim seti dağıtılacaktır. Bu setlerin içerisinde tüm derslerin yer aldığı konu anlatım ve soru bankası olacak. Hazırladığımız eğitim setleri ilçe milli müdürlüğü kanalı ile okullarda eğitim gören öğrencilerimize gönderilecektir”