Elbistan'da denetimli serbestlik kapsamında kamuya yararlı bir işte çalışma yükümlülüğü bulunan hükümlüler, ilçedeki okulların boya, tadilat ve temizliğini yapıyor.
Adalet Bakanlığı tarafından hayata geçirilen denetimli serbestlik uygulaması kapsamında kamu yararına çalışması kararlaştırılan hükümlüler, yaptıkları işler sayesinde topluma yeniden uyum sağlama ve aileleriyle daha erken bir araya gelme fırsatı elde ediyor.


Elbistan Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından okullarda çalıştırılan yükümlüler aynı zaman da, boyacılık kursuna tabi tutularak sertifika almalarıda sağlanıyor.
Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile iletişime geçilerek hangi okullarda bu çalışmaların yapılacağına dair okul listesi oluşturulmuş, 17 Haziran itibari ile çalışmalara start verilirken, bu çalışmaların okullar açılıncaya kadar devam edeceği belirtildi.


Hükümlüler ilk olarak, Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Yeşilyurt Anaokulunda başlatılan boya badana ve temizlik çalışmalarını tamamladı.
Daha sonra Sevgi Anaokulu ile devam edilirken, ilerleyen günlerde de 6 okulda daha bu çalışmalar sürdürülecek.
Bu çalışmalar neticesinde hükümlüler, hem cezalarının infazını yerine getirirken, cezaları tamamlandıktan sonra da bir meslek sahibi olarak iş bulmaları kolaylaşacak.
Ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğüne ve dolayısıyla devletede hükümlülerin yaptığı işlerle birlikte büyük bir katkı sağlamış oluyor.