Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri  ‘Güvenli Okul Projesi’ kapsamında başlatılan uygulamalarına hız kesmeden devam ediyor. Öğrencilerin can ve mal güvenliklerini sağlamak amacı ile bu Eğitim Öğretim Yılında daha da ağırlık verilen uygulamalar aralıksız sürdürülüyor. Trafik ekipleri servisleri denetlerken, asayiş ekipleri de okul çevresindeki sivil kişiler üzerinde çalışıyor. Servis denetimlerine evrak kontrolü ile başlayan Trafik Polisleri, serviste ayakta yolcu alınıp alınmadığını ve öğrencilerin emniyet kemerlerinin takılı olup olmadığını kontrol ediyor. Kemer takmayan öğrenciler ve sürücüler de uyarılıyor.

Öğrenci servisçileri kooperatifi Başkanı kemal bölükbaşı denetimlerin kurallara uyma noktasında memnuniyetle karşılandığını belirterek,  öğrencilerin can güvenlikleri için kendilerinin de azami gayret gösterdiklerini söyledi.

Asayiş ekipleri de şok baskınlarla okul çevrelerindeki sivil kişilere yönelik uygulama yapıyor. GBT sorgusu ve Üst araması yapılan sivil kişilere tebligat yapılarak aynı durumla karşılaşılması halinde cezai işleme maruz kalacakları iletildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye, okulların açıldığı günden bu yana 28 öğrenci servisine ayakta yolcu aldığı için ceza uygulanırken, 2 servise de radar cezası kesildi. Yapılan son uygulamada ise 33 şahsa GBT işlemi uygulanıp, 25’ine de tebligat yapıldı.