Elbistan ilçesinde 1Haziran itibari ile açılan lokanta, kafe, kıraathane ve çay ocağı gibi işletmeler sıkı denetime tabi olacak.

Kaymakam Özkan Demir başkanlığında yapılan ilçe güvenlik toplantısında, Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı Kovid-19 salgın yönetimi ve çalışma rehberine vurgu yapılarak, sosyal mesafe ve hijyen kuralarına uyulup uyulmadığı takibe alınıp, kurallara uymayanlara cezai işlem uygulanacak.

Kaymakam Demir, zor bir süreçten geçildiğinin altını çizerek, elde edilen kazanımların korunması için işletmelerle birlikte, her bir bireyin belirlenen kurallara azami dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

Demir yaptığı açıklamada: “ Mart ayından buyana Kovid -19 salgını sürecinde hem özel hayatımızda hem iş hayatımızda hem de toplumsal hayatta zorlu günler geçirdik. 1 Haziran itibari ile ülke genelinde olduğu gibi Elbistan’da da Kovid-19 salgın yönetiminde yeni bir dönem başlıyor.

Ben bu süreçte öncelikle değerli vatandaşlarımızdan kontrollü sosyal hayat döneminde olduğumuzu, rehavete kapılmamız gerektiğini maske takmamız gerektiğini sosyal mesafeye ve el temizliğine dikkat etmemiz gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Zorlu aşamaları hep birlikte aştık ama henüz risk bitmiş değil. Biraz daha sabırlı ve kontrollü davranmamız gerekiyor. Yaptığımız değerlendirme neticesinde, 1 Haziran itibarı ile alınması gereken tedbirler ile, yapılması gereken denetimleri belirledik. Denetimi yürütecek arkadaşlarımız ilk hafta olması dolayısı ile bu hafta içinde yeniden açılan işyerlerine uyarı mahiyetinde denetim yapacak. Önümüzdeki haftadan itibaren sağlık bakanlığının yayınladığı Kovid-19 salgın yönetimi ve çalışma rehberinde belirlenen kurallara uymayanlara para cezası uygulanacak” ifadelerine yer verdi.