Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun ve Yönetim Kurulu Üyesi Ertuğrul Tanrıverdi, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ünsal ve Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanları ile birlikte, KSÜ Tekstil Mühendisliği 1. sınıf öğrencilerinin ilk dersine girdi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun burada öğrenciler yaptığı konuşmada, "Tekstil sektörü, Türkiye’nin ekonomik kalkınma sürecinin baş aktörlerinden birisidir.” dedi.

Başkan Zabun konuşmasını şöyle sürdürdü: " bu yıl Türkiye İhracatçılar Meclisi, İstanbul ve Akdeniz ihracatçı birliklerimizin ortak projesi kapsamında, ülke genelinde yeni ve güçlü bir burs programı ile Tekstil Mühendisliği desteklenmektedir." şeklinde konuştu.

Tekstil Sanayii Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden birisidir diyen Başkan Zabun, "Her geçen gün büyüyerek geniş istihdam olanakları sağlamaktadır." dedi.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can ise yaptığı konuşmada, “Kahramanmaraş gibi Türkiye’nin önemli tekstil şehirlerinin birinde lisansüstü programlarımız zaten devam ediyor, lisans programlarımızın da aynı şekilde devam etmesi yönünde aynı fikirde birleştiklerini söyledi.

Program öğrencilerin sorularının yanıtlanması KMTSO tarafından öğrencilere hediyeler verilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.