Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesindeki Mutlucan Şeker Fabrikasında geniş kapsamlı bakım onarım çalışması başlatıldı.

1985 yılında hizmete açılan ve önceki yıla kadar Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.’ye ait olarak üretim yapılan, Elbistan Şeker Fabrikası’nın Mutlu Grup’a devrinin ardından özel sektör olarak bu yıl ikinci kampanya dönemine hazırlanılıyor.

Tadilat kapsamında, fabrikanın kurulduğu günden bu yana kullanılan birçok makine aksamı yenileniyor. Sağlıklı olmaktan çıkmış, eskiyen ve ömrünü tamamlayan şerbet kazanları ve iletim boruları sökülerek, paslanmaz krom nikel kaplamalı yeni malzemeler kullanılıyor.

Özel sektör olarak ikinci üretim sezonuna hazırlandıklarını belirten Mutlucan Şeker Fabrikası Genel Müdürü Ali Şükrü Tunçel tadilat çalışmalarının 6 ay içerisinde tamamlanmış olacağını söyledi.

Bu yıl herhangi bir aksaklık yaşanmaması için gayret ettiklerini belirten Tunçel yeni sezon hazırlıklarıyla ilgili şunları söyledi: “Fabrikamız ilk kampanyasını sene 1986 yılında yapmış, o günden bugüne değişmeyen birçok parça var. Şimdi onların bakım ve onarımlarını yapıyoruz. Ömrünü çoktan tamamlamış olan malzemeler var, onlar yenileri ile değiştiriliyor. Fabrikamızın kapasitesinin büyümesi ile ilgili hedeflerimiz var. Öncelikle önümüzdeki yılın kampanyasını yaşayıp ondan sonraki kampanyalarda daha fazla şeker elde etmek ve daha fazla pancar işlemek istiyoruz. Elbistan ekonomisine ve ülke ekonomisine ciddi katkılar yapmak niyetindeyiz. Pancar ekimi yapan çiftçilerimize gerekli destekleri sağlıyoruz. Bu yıl 350 ile 400 bin ton pancar alımı ve üretim yapmayı hedefliyoruz. Fabrikamıza verilen 50 bin ton şeker kotasını yakalamaya çalışacağız ama bizim asıl amacımız önümüzdeki yıldan itibaren üretimi artırmaktır, bunun için gayret ediyoruz.”

Geçen kampanya döneminde bazı aksaklıklar yaşandığının altını çizen Tunçel: “Olumsuzlukların giderilmesi için tedbir alıyoruz. Çiftçi girişlerini, analiz laboratuvarlarını yeniliyoruz. Randevulu pancar teslimi ile ilgili teknik personelimizi ve ziraat mühendislerimizi eğitim programlarına göndereceğiz. Çok rahat bir kampanya dönemi geçirmek için bütün hazırlıklarımızı yapmaktayız” ifadelerini kullandı.