Kahramanaraş’ın Elbistan ilçesindeki organize sanayi bölgesi ilk büyük yatırımcıya kapılarını aralıyor.

Yaklaşık 14 milyon lira tutarındaki 250 kişiye istihdam sağlaması hedeflenen tekstil ve gıda sektöründe yapılacak ilk yatırım için OSB yönetim kurulu başkanı Kaymakam Özkan Demir, Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz ile Farsan İnşaat Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Alişan Arıkan arasında protokol imzalandı.

Elbistan Organize Sanayi Bölgesi’nin canlandırılması ve istihdamın artırılması noktasında görüşmelerin sürdürüldüğünü belirten OSB yönetim kurulu başkanı Kaymakam Özkan Demir yaptığı açıklama şunları söyledi; “Yeni yatırımcılar kazanmak noktasında gayretlerimiz sürüyor. Sayın bakanımız Mahir Ünal’ın destekleri ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yeni yatırımcılar kazanma noktasında girişimlerimiz var. Bu noktada arsan aş. Bizden 25 dönümlük yer tahsisi talebinde bulundu. Tekstil ve gıda sektöründe yatırım düşünüyorlar. Elbistan’ımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”

Elbistan’da istihdamın artırılması için organize sanayi bölgesine yatırım yapılması için girişimlerde bulunan OSB yönetim kurulu başkan yardımcısı ve Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz’de Alişan Arıkan’ın Elbistan OSB’nin ilk büyük yatırımcısı olma unvanına kavuştuğunu söyledi.

Gürbüz yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “Elbistan potansiyeli yüksek bir coğrafyada bulunan şehrimiz. Bu potansiyeli işletebileceğimiz, üretime dönüştüreceğimiz imkanlarımız çok fazla. Alişan Arıkan bey burada ciddi bir yatırımla başlamış olacak. Ondan sonraki süreçte, büyük markalarında teveccüh göstereceklerini düşünüyorum. Özellikle tekstil konusunda gıda konusunda organize sanayi bölgemizin yeni dönemde bir cazibe merkezine dönüşeceğini düşünüyorum. Ak parti genel başkan yardımcımız Sayın Mahir Ünal’ın ilçe bazlı organize sanayi bölgelerinde teşvikin artırılmasıyla çalışma yürüttüğünü biliyoruz İnşallah hükümetimizin destekleri ile Elbistan bundan sonraki günlerde, özellikle organize sanayi bölgesinde bir yatırım merkezi olacaktır. Bu konuda yatırımcılarımıza destek olmamız gerektiğini düşünüyorum.”

Elbistan’ın bugüne kadar keşfedilmemiş, kaynakları bakir kalan bir şehir olduğunu ifade eden Farsan İnşaat Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ. Yönetim kurulu başkanı Alişan Arıkan, şehrin ileride yatırımcılar için cazibe merkezi haline geleceğinden emin olduğunu söyledi.

Arıkan imza töreninde yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Ak Parti Genel Başkan Yardımcı Sayın Mahir Ünal’ın teşvikiyle Elbistan’a yatırım yapmaya niyetlendik. Elbistan’da Osb’nin ve teşviklerin bizler lehine önemli ölçüde avantajlı olduğunu gördük. Biz Kahramanmaraş’ta yıllar önce bu işe başladığımızda da çok büyük ölçekte başlamamıştık. Elbistan’da böyle bir fırsat olduğunu görünce kaymakamımız ve belediye başkanımızın destekleri ile 25 bin metrekarelik yere müracaat ettik. Örme ve gıda paketleme alanında bir yatırım olacaktır. Aslında bizim ölçekte bunun çok daha büyüğü hedefimizdir. Elbistan’a başlangıç yapalım düşüncesi ile 2020 yılı içinde bu yatırımları bitirmiş olacağız. Gıda ve tekstil sektörü olmak üzere iki alanda yatırıma başlayacağız. İlk şamada yüz kişilik istihdam hesabımız var. İlerleyen aylarda bu rakam 200 ile 250 kişi arasında değişebilecek. Bu bizim için bir ön adım olarak düşünülmelidir. İlçesel bazda sağlanacak teşvikler sonucunda Elbistan’a daha fazla yatırımcı geleceğini düşünüyorum. Kahramanmaraş’ta ki sanayici arkadaşlarımızı Elbistan doğru yönlendirmek lazım. Ben yatırımcı arkadaşları Elbistan davet ediyorum. Elbistan önümüzdeki yılarda Kahramanmaraş gibi bir cazibe merkezi haline gelecektir.”