Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerince sosyal paylaşım sitesi üzerinden DEAŞ Terör Örgütü propagandası yaptığı ileri sürülen şahıs gözaltına alındı.

Sosyal medya üzerinden terör örgütü PYD-PKK-YPG İle DEAŞ unsurlarına yönelik sosyal medyada gerçek dışı bilgi ve paylaşım yapan şahıs ve adreslere yönelik Kahramanmaraş polisinin çalışmaları devam ediyor.

Yapılan izleme ve takip çalışmalarında sosyal medyadaki paylaşımları sıkı takip altına alan Pazarcık ilçe emniyet müdürlüğü terör içerikli paylaşım yaptığı ileri sürülen şüphelinin adresine baskın düzenledi.

Savcılık talimatı doğrultusunda Pazarcık’ta DEAŞ terör örgütü kapsamında örgüt üyeleri ile temasta bulunduğu ve sosyal medya üzerinden DEAŞ terör örgütü lehine paylaşımlarda bulunduğu tespit edilen 25 yaşındaki şüpheli Mehmet A. ikametinde yakalandı.

Operasyonda yakalanıp gözaltına alınan şüpheli Mehmet A. polis sorgusunun ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Yapılan operasyonda yakalanan şüphelinin DEAŞ terör örgütü kapsamında örgüt üyeleri ile temasta bulunduğu ve sosyal medya üzerinden DEAŞ terör örgütü lehine paylaşımlarda bulunduğu tespit edildi.

Şüphelinin ikametinde yapılan aramada dijital malzemelere incelenmek üzere el konuldu.

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Mehmet A. tutuklandı.

Muhabir: Sibel Gürle