Andırın'da İnşaattan Düşen işçi Ağır Yaralandı
Andırın'da İnşaattan Düşen işçi Ağır Yaralandı
İçeriği Görüntüle

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında, Kahramanmaraş'ta soya üretiminin artırılmasına yönelik tohum dağıtım töreni gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Abdulkadir Polat, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Vahit Kirişci, AK Parti İl Başkanı Av. M. Burak Gül, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, İl Tarım ve Orman Müdürü Ramazan Bilir, bakanlık ve müdürlük yetkilileri ile çok sayıda üretici katıldı.

Maraş Tarim Orman (4)

Tarımsal üretimin geliştirilmesi ve ekilmeyen arazilerin yeniden ekonomiye kazandırılması amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gerçekleştirilen törende konuşan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Vahit Kirişci, tarımın stratejik önemine dikkat çekti.

Kirişci, gıda arz güvenliğinin sağlanması ve üretimin sürdürülebilirliği açısından çiftçilerin desteklenmesinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Konuşmaların ardından, proje kapsamında üreticilere yüzde 50 hibe destekli soya tohumlarının dağıtımı gerçekleştirildi.

Üreticilerin yoğun ilgi gösterdiği programda, tarımsal üretimin artırılması ve boş kalan arazilerin değerlendirilmesi yönünde önemli bir adım atıldı.

Maraş Tarim Orman (8)

Program sonunda Aksu Haber’e özel açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Abdulkadir Polat, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi'nin Türkiye'nin tarımsal potansiyelini daha verimli kullanma hedefi açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

Polat, özellikle atıl durumdaki tarım arazilerinin yeniden üretime kazandırılmasının hem çiftçiye hem de ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını belirterek, üreticilere verilen desteklerin artarak devam edeceğini söyledi.

Kahramanmaraş'ta tarımsal kalkınmaya katkı sunacak proje kapsamında dağıtılan tohumların, soya üretiminde verimliliği artırması ve bölge çiftçisine yeni bir üretim ivmesi kazandırması bekleniyor.

Maraş Tarim Orman (5)