Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı olarak Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerinde görev yapan mobil park polisi ekipleri parklarda şüpheli şahıslara yönelik arama ve kimlik kontrolü yaparken, meydana gelen olaylara da anında müdahale ediyor. Onikişubat ilçesi Aliya İzzetbegoviç parkı önünde bekleyen 2 genci gasp eden Şüpheliler mobil park polisi tarafından nefes kesen bir kovalamaca ile yakalandı.

Olay Aliya İzzetbegoviç önünde meydana geldi.

Park önünde bekleyen iki gencin önüne geçen kimliği meçhul şahıslar onlardan para istedi. 

Talebi geri çeviren gençlere bıçak çeken şahıslar, bir miktar parayı ve gençlerin spor çantasını gasp ederek kaçmaya başladı. İhbar üzerine olay yerine kısa sürede gelen mobil park polisi, şüphelilerden birini 5-10 dakika kovaladı. Parktan yaklaşık 500 metre sonra bir ara sokakta sıkıştırılıp kelepçelenen şüphelinin M.D. isimli şahıs olduğu belirlendi. Kaçış yolunda spor çantası da bulundu. Suçüstü yakalanan şüphelinin itiraf etmesiyle, diğer şüpheliyi arama çalışmaları başladı.  Olayın diğer şüphelisi de Necip Fazıl Kültür Merkezi arka sokağında yakalandı.

Tutuklandılar

Adliye sevk edilen 16 yaşındaki M.D. ve çok sayıda suçtan kaydı olan 18 yaşındaki Ömer Doğan K. sevk edildikleri mahkeme tarafından "birden fazla kişi ile gece yarısı yağma" suçundan tutuklanıp Aksu cezaevine teslim edildi.

Muhabir: Sibel Gürle