Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yine başarılı bir operasyon gerçekleştirildi.
Toplumda köpek memesi olarak da bilinen HS her 100 kişiden birinde görülen kıl ve ter bezlerinin bulunduğu yerlerde ortaya çıkan ve kronik bir deri hastalığı olan HS, hastaların sosyal hayatını olumsuz etkilerken izole bir hayat yaşamasına neden oluyor.
HS, doğru tanıya ulaşılıncaya kadar ağrılı, iltihaplı sivilce ve çıban benzeri nodüller sebebiyle hastaların yaşam kalitesini düşürüyor.
İşte bu hastalığa yakalanan Fatih Kılınç, Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Dermatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Perihan Öztürk’ün tedavi yöntemleriyle daha rahat bir hayat sürdüğünü Aksu Haber mikrofonlarına anlattı.
Dermatoloji ana bilim dalı başkanı Prof. Dr. Perihan Öztürk Aksu Haber’e yaptığı açıklamasında “bu tür hastalıklarda erken teşhisin çok önemli olduğunu” söyledi.
Hastalıkla ilgili bilgiler;
Erken teşhis edilmediği takdirde HS hastalığına tanı koyulma süresi 7 yılı buluyor.
Vücudun kendi bağışıklık sisteminin düzensizliğinden kaynaklanan HS, sıradan bir sivilce gibi başlıyor, zamanla koltuk altı, kasık, kalça ve meme altlarında ağrılı, hassas şişliklere ve akıntılı apselere dönüşüyor.
Özellikle 20’li yaşların başında ortaya çıkan HS, kadınlarda daha fazla görülüyor.
HS’nin yol açtığı lezyonlar iltihaplı ve ağrılı olmasından dolayı hastanın hayatını son derece olumsuz etkiliyor. 
Hastaların şişliklerin ilk görüldüğü bölgelerde yara izlerinin oluşup oluşmadığını fark etmesi teşhiste büyük önem taşıyor. 
Basit bir sivilce olarak düşünülen aslında HS olabiliyor.