Elbistan’da 4 bin kişinin aynı anda namaz kılabileceği Hacı Hasan Camii’nin temeli atıldı.
Tören için ilçeye gelen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanıtım Ve Medya Başkanı Mahir Ünal alanda coşkulu ve yoğun bir kalabalık tarafından karşılandı.
Elbistan ilçesinde külliye şeklinde inşa edilecek olan Hacı Hasan Camii’nin temeli Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanıtım Ve Medya Başkanı Mahir Ünal, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, İmran Kılıç, Mehmet Cihat Sezal, Habibe Öçal, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Ak Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, partililer ve vatandaşların katıldığı tören ile atıldı.
Temel atma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç Elbistan’ın kadim medeniyetimizin önemli yerlerinden biri olduğunu belirtti.
Başkan Erkoç, temeli atılan caminin içerisinde otoparkı, konferans salonu olan bir sosyal tesis olacağını ifade etti.
Temel atma töreninde konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanıtım Ve Medya Başkanı Mahir Ünal birlik beraberlik vurgusu yaptığı konuşmasında bu ülkenin ayağa kalkması ve yoluna devam etmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın izinde yola devam ettiklerini söyledi.
Ünal, Elbistan halkına bir de müjde verdi ve doğalgazın artık ilçeye verilmeye başlanacağını söyledi.
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanıtım Ve Medya Başkanı Mahir Ünal 2019 yılında yapılması planlana yerel seçimlerin önemine değinerek belediye başkan adaylarının vatandaşın ve Ak Parti’nin ortak kararı doğrultusunda seçileceğinin altını çizdi.
Ünal, ayrıca Elbistan’ın yapılan bir çalışma ile tarihin ve kültürün başkenti haline geleceğini söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a ilçeye yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür eden Ünal, daha yapılacak çok işlerinin olduğunu söyledi.
Protokol Konuşmaları sonrasında temel atma töreni Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran kılıç’ın ettiği du eşliğinde gerçekleştirildi.
13 bin metrekare kapalı alana sahip olacak olan caminin 35 milyon liraya mâl olması bekleniyor.
Külliye şeklinde inşa edilecek olan camide aynı zamanda sosyal alanlar ve otoparkta yer alacak.