FETÖ'nün Atatürk Havalimanı'nı işgal girişiminin yeni görüntüleri ortaya çıktı
Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminde, Atatürk Havalimanı'nı işgal girişimi ve burada çıkan olaylarda 2 kişinin şehit edilmesine ilişkin, 76’sı tutuklu 159 sanığın yargılandığı davanın 47. duruşması başladı.
İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi karşısında bulunan salonda yapılan duruşmasında, 15 Temmuz 2016 ve 16 Temmuz 2016'da Atatürk Havalimanı'nda çekilmiş görüntüler izletildi.
Bilirkişi incelemesi yapılan yaklaşık 3 saatlik görüntülerde, askerlerin nereye gittikleri, ne yaptıkları, kimlerle konuştukları gibi bilgiler alt yazı halinde dakika dakika yer alırken, bazı askerlerin işaretlenerek kim oldukları da belirtildi.
Apron bölgesindeki olaylar
Görüntülerde, 16 Temmuz 2016 saat 00.56'da eski Hava Harp Okulu Kurmay Başkanı Albay Barbaros Akça ve eski Başçavuş Aslan Özkan komutasındaki askerlerin silahlı şekilde apronda mevzilendikleri, 00.56'da askeri araçların yolları kapattıkları, kontrol yaptıkları, Albay Mustafa Kol'un bulunduğu kamyon ve beraberindeki üç zırhlı aracın apron bölgesinden geçtiği, saat 01.00'de Aslan Özkan komutasındaki askerlerin park alanından gelen yolcuları taşıyan otobüsü durdurarak, yolcuları yere yatırdıkları ve üstlerini aradıkları görülüyor.
Makam aracıyla gelen Barbaros Akça'nın yere yatırılan yolcuların yanına gittiği, daha sonrasında Akça'nın oradan ayrıldığı, yolcuların otobüse geri bindirildiği görülen görüntülerde, 01.04'te askerlerin durdukları aracı gasbettikleri, içindeki vatandaşları indirdikleri, daha sonra askerlerin bu araca bindikleri yer alıyor.
Askerlerin gece boyunca araçları kontrol ettikleri, 01.35'te apron bölgesine gelen bir polis aracının darbeci askerler tarafından durdurulduğu ve arandığı, Aslan Özkan ve askerlerin 2 polisin etrafını sardığı, bazı askerlerin silahına davrandığı, askerlerin birbirini uyardığı, polis aracından alınan malzemelerin Akça'nın makam aracına konulduğu da görüntülere yansıyor.
Saat 01.44'te eski başçavuş Aslan Özkan, sözleşmeli er Muhammet Ömer Saldamlı ve Yasin Keçeli'nin bir araca binerek, aprondan ayrıldıklarının yer aldığı görüntülerde, daha sonra bu araç ve beraberindeki minibüsün apronda olan vatandaşların arasından son sürat geçtiği, bazı vatandaşların yere yattığı görülüyor.
Görüntülerde, üç askerin bulunduğu araç ve minibüsün polis memuru Zafer Öcalan'ın bulunduğu aracı durdukları, bazı askerlerin havaalanında vatandaşların bulunduğu bölgeye ellerinde silahlarla koştukları, askerlerin birinin vatandaşları görerek, havaya ateş ettiği, 01.49'da askerlerin ellerinde Türk bayrağı olan vatandaşların gelmesi üzerine araçlarının olduğu bölgeye kaçtıkları, vatandaşların darbeci askerleri kovaladığı, bir süre askerlerin vatandaşlarla konuştukları, tartıştıkları, 01.52'de askerlerin araçlarına binerek oradan ayrıldığı bölümler yer alıyor.