Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın geleceğe ‘nefes ol’ projesi kapsamında Şardağı eteklerine 4 bin yüz adet çam fidanı dikildi.
Saat 11.11’de başlatılan çalışmalar kapsamında ilçe protokolü ve yüzlerce kişinin katılımı ile huzur evi mevkiinde fidanlar toprakla bütünleştirildi.
İlçe Kaymakamı Özkan Demir, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın projesi ile tüm Türkiye’nin yeşile büründürülmesi için çalışma başlatıldığını, yıllarca sürecek ağaçlandırma çalışması sonucunda ülkenin nefes alır bir hale getirileceğini söyledi.
Geniş bir ekip ile fidan dikimine katılan Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz’ de yaptığı açıklamada; El ele verdiğimizde, başaramayacağımız hiçbir iş yoktur” ifadelerine yer verdi.
Geleceğe nefes ol projesine katılan vatandaşlar da, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın başlattığı projenin Türkiye’de ki orman alanını artıracağını belirterek, proje ile Elbistan’ın da ormana büründürüleceğini söyledi.
Gün boyu yapılan çalışmalar ile Şardağı eteklerinde binlerce fidan toprakla bütünleştirilerek, geleceğe nefes olundu.