Vatandaşların Çokça Tercih Ettiği Hacamat Ve Akupunktur Uygulamalarına Kayıtsız Kalmayan İl Sağlık Müdürlüğü, Bu Uygulamaların Devlet Eliyle Usulüne Uygun, Steril Ortamlarda Ve Güvenli Bir Şekilde Yapılabilmesi İçin Necip Fazıl Şehir Hastanesi Ana Hizmet Binası Bünyesinde Geleneksel Ve Tamamlayıcı Tıp Ünitesini (Getat) Hizmete Açtı.
Necip Fazıl Şehir Hastanesi Ana Hizmet Binası 3. Katında Hizmet Veren Getat Ünitesi Bünyesinde Konusunda Uzman Sertifikalı Hekim Ve Sağlık Personeli İle Görev Almakta Olup Çarşamba-Cuma Günleri Muayene, Pazartesi-Salı Ve Perşembe Günleri İse Akupunktur Ve Hacamat Uygulaması Yapılıyor.
Necip Fazıl Şehir Hastanesi Ana Hizmet Binası 3. Katında Hizmet Veren Getat Ünitesi Açılışı Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Tbmm İç İşleri Komisyon Başkanı Ve Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri İmran Kılıç Ve Mehmet Cihat Sezal, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Nuri Öksüz Ve Davetlilerin Katılımı İle Gerçekleşti.
Burada Bir Açıklama Yapan Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan Sağlığın Bütün Kamu Hizmetlerinin Başında Geldiğini Söyledi.
Son Dönemlere Kadar Bu Uygulamaların İllegal Olduğunu Söyleyen Tbmm İç İşleri Komisyon Başkanı Ve Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç Burada Yaptığı Açıklamada Bir Çok Hasta İçin Yeni Bir Umut Olduğunu Söyledi.
Ayrıca Tbmm İç İşleri Komisyon Başkanı Güvenç Miladi Yılın Hayırlar Getirmesinin Temenni Ederek Seyahate Çıkacak Olan Vatandaşlarında Dikkatli Olması Gerektiğini Söyledi.
Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç İse Bu Bölümün Açılmasının Kahramanmaraş Açısından Çok Güzel Bir Gelişme Olduğunu Söyledi.
Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal Da Merdiven Altında Sağlıksız Ortamlarda Yapılan Bu Uygulamaların Daha Sağlıklı Bir Şekilde Artık Necip Fazıl Şehir Hastanesinde Yapılacağını Söyledi.
İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Nuri Öksüz Cumhur Başkanlığının Himayesinde Bakanlığın Düzenlemeleriyle Getat Ünitesini Açtıklarını Söyledi.