Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde, tarik kazalarındaki ölümlerin azaltılması amacıyla trafik denetimi yapıldı.

Kahramanmaraş Trafik ve Tescil Şube Müdürlüğü ekiplerince şehrin muhtelif yerlerinde araç kullanan vatandaşlara kırmızı ışık ve trafik kuralları denetimi gerçekleştirildi.

Denetimlerde, Trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak, sürücüleri trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek, trafik ışık ve işaret ihlali kaynaklı trafik kazalarını önlemek ve kaza sonucunda meydana gelen can ve mal kayıplarını en aza indirmek amacıyla "K7-Trafik ışık ve İşaret İhlali Denetimi" yapıldı.

Yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçebilmek amacıyla yapılan denetimde, trafik kazası sonucunda meydana gelen ölümlerin azaltılması, bu kapsamda trafik ışık ve işaret denetimlerinin artırılarak ihlallerin en aza indirilmesi hedefleniyor.