SPARK Mezuniyet ve Burslandırma Töreni Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nin Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi.
Savaştan etkilenen ülkelere eğitim ve girişimcilik alanlarında destek sağlayan Hollanda merkezli bir kuruluş olan SPARK, Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen projeyle 336 öğrenciye burs desteği sağlayacak.
SPARK kurslarını başarı ile tamamlayanların mezuniyet töreni ve burs almaya hak kazananların burslandırma töreni, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
KSÜ Tıp Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen törene, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Ruhat Yaşar, KSÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Zekeriya Pak ve Prof. Dr. Kadir Saltalı, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, AB Bölgesel Güven Fonu Program Yöneticisi Steven de Vrient, SPARK Türkiye-Suriye Ülke Yöneticisi Muzaffer Barat Azizov, kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı. 
Programda açılış konuşmasını AB Bölgesel Güven Fonu Program Yöneticisi Steven de Vrient yaptı.
Vrient “Burada olmak gerçekten çok güzel ve Kahramanmaraş’a misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederim” dedi.
Programın devamında açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can ise “Üniversitemizde böyle bir programın gerçekleşmesi bizleri mutlu etti” dedi.
Programın ardından katılım sağlayan misafirlere konser verildi.