Nurhak İlçesi tarihi günlerinden birini yaşadı.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da binlerce kişi festival alanını doldurup coşkuya ortak oldu.

Bu yıl merhum sanatçı Ali Kızıltuğ adına düzenlenen festivalde kardeşlik mesajları ön plana çıktı.

Nurhak Belediye Başkanı Ahmet Akkuş yapılan festivaller ile halkın kardeşlik duygularının gelişimine katkı sunulduğunu, insanların bir yıllık yorgunluklarının da bu tür organizasyonlar ile hafifletildiğini söyledi.

Kaymakam İsmail Pendik’te konuşmasına kardeşlik dizeleri ile başladı.

Kaymakam Pendik, Türkiye’nin zorlu bir coğrafyada yer aldığının altını çizerek, sevgi saygı ve kardeşlik duyguları ile zorlu günlerin aşılacağını söyledi.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç’ta Nurhak İlçesinin barış, kardeşlik ve dostluk şehri olduğunu söyledi.

Öztunç konuşmasında bölgenin ihtiyaçlarını sorunlarını çözmek için var gücü ile çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Öte yandan Nurhak Kültür Şenlikleri’nin vatandaşların kaynaşmasına vesile olduğu görüşünü savunan vatandaşlar da, başkan akkuş ve ekibine teşekkür ettiler.

Konuşmaların ardından türkü şölenine geçildi. 

Gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden programda, vatandaşlar gönüllerince eğlenip şenlik coşkusuna ortak oldular.