Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü, Yangın Tatbikatı Yaptı. Ormanlık Alanda Yapılan Tatbikatta Orman İşçileri 'Yangına Hazırız' Mesajı Verdi.
Personelin Yangınlara Müdahale De Eksiğini Görme Ve Yangına Müdahalede Deneyimlerini Artıma Adına Kapıçam Mevkiinde Yapılan Tatbikata Ak Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici De Katıldı.
Tatbikatta, Ormanlık Alandan Çıkan Yangına Orman İşçileri Arazözlerle Anında Münhala Ederken, Yangın Söndürme Helikopteri De Havadan Destek Verdi.
Tatbikatta Orman İşçileri Arasında Yangın Hortumu Çekme Yarışması Düzenlendi Ve İlk 3'e Giren Söndürme Ekipleri Kupa İle Ödüllendirildi.
Başarıyla Geçen Tatbikat Sonunda Bir Değerlendirme Yapan Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altındaş, Yılda Ortalama 200 Yangının Çıktığını Ve 150-200 Hektarlık Bir Alanın Zarar Gördüğünü Söyledi.
Ak Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici İse Tatbikatta Orman Teşkilatının Ne Kadar Özverili Bir Şekilde Çalıştığına Şahit Olduklarını, Yaptıkları İşin Çok Zor Olduğunu Belirterek, "Türkiye’nin Akciğerlerini Koruyorlar" Dedi.
Aksu Haber’e Açıklamada Bulunun Orman Yangınları Şube Müdürü Muzaffer Yaman Şunları Belirtti.
Tatbikat Öncesi Arslanbey Yangın Ekip Binasında Kahvaltı Programına Katılan Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Arslanbey Yangın Ekip Binasında Kahvaltı Sonrası İncelemelerde Bulundu.
Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir Çalışan Ekiplere Binanın Hayırlı Olmasını Diledi.
Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal Ekiplere Başarılar Diledi.