Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın son iki yılda 664 hayvanı ölüm tehlikesinden kurtardığı bildirildi.
Kurtarılarak Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne teslim edilen veya doğaya bırakılan hayvanlara en son bir kedi eklendi.
18 Ağustos 2017’de akşam saatlerinde Akif İnan Mahallesi Zeynep Sultan apartmanının yangın merdivenlerine çıkarak 6. Kata kadar çıkan bir kedi buradan atladığı sütunda mahsur kaldı.
10-15 cm genişliğindeki çıkıntıda her an düşme tehlikesi altındaki kedinin sesini duyan vatandaşların 112 ihbar hattını aramaları üzerine olay yerine gelen Büyükşehir İtfaiyesi ekibi, korkudan hareket edemeyen kediyi 15 dakika süren dikkatli bir çalışmadan sonra kurtararak doğaya bıraktı.
Büyükşehir İtfaiyesi’nden yapılan açıklamada son iki yılda kurtarılan 664 hayvanın 518’inin çeşitli yerlerde mahsur kalan kedi ya da köpek olduğu bildirildi.