Kahramanmaraş emniyet müdürlüğü toplum destekli polislik şube müdürlüğü ekipleri Kahramanmaraş’ta yaşanması muhtemel ikametten ve açıktan hırsızlık olaylarının önüne geçilmesi ve önlenmesi amacıyla bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor.
Onikişubat ilçesinde çeşitli ev ve İnşaat halindeki yapılar ziyaret edilerek bohçacı ve dilenci görünümlü şahıslara karşı duyarlı olunması, kapıların mutlak suretle kilitlenmesi, ikamet sahiplerinin tanımadığı kişilere kapılarını açmamaları, inşaat sahiplerinin ve bekçilerin açıktan hırsızlık konularına karşı duyarlı olmalarını, şüpheli şahısları 155 Polis İmdat hattına bindirmeleri vb. konularda bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışması yapıldı.
Toplum destekli polislik ekipleri bu kapsamda şu ana kadar yaklaşık 200 ikamet ziyaret edilerek hırsızlık konuları ile bilgilendirmeler yapılarak ayrıca inşaat hâlindeki yapılarda ziyaret edilerek açıktan hırsızlık konularda uyarılarda bulundu.