Ülkemizde Her Yıl Onlarca Kişi Isınma Amacıyla Yakılan Sobalardan Çıkan Karbon Monoksit Gazından Zehirlenerek Yaşamını Kaybediyor.
Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü Ekipleri Soğuk Havalarda Üzücü Olayların Yaşanmaması İçin Bilgilendirme Çalışmalarına Ağırlık Veriyor.
Şu Ana Kadar Toplamda Yaklaşık 200 Ev Ziyaret Edilerek Soba Yakma Teknikleri Ve Karbon Monoksit Gazının Tehlikeleri Konularında Bilgilendirme Ve Bilinçlendirme Faaliyetleri Gerçekleştirildi.
Hazırlanan Yaklaşık 500 Adet Uyarıcı Bilgilerin Bulunduğu "Soba, Karbon Monoksit Zehirlenmeleri" İsimli El Broşürleri Dağıtıldı.
Çalışmalar Kapsamında Toplum Destekli Polislik Ekipleri Dulkadiroğlu İlçesi Yahya Kemal Mahallesinde Bulunan Sümer Ailesinin Ziyaret Ederek "Soba Ve Karbon Monoksit Zehirlenmelerine Dikkat" Konulu Çalışma Gerçekleştirdi.