İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Ahbap Derneği’ne yönelik başlattığı adli soruşturma derinleşerek devam ediyor. Dosyayı çok yönlü olarak ele alan savcılık makamı, soruşturmanın seyrini etkileyecek yeni bir karara imza attı.

Kamuoyunda geniş yankı uyandıran soruşturma kapsamında, toplumun yakından tanıdığı birden fazla gazeteci, avukat ve sanatçının ifadesine başvurulacağı öğrenildi.

Fatih Portakal, Ece Üner ve Gökhan Özoğuz Adliyeye Davet Edilecek

Edinilen son dakika bilgilerine göre soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı, dosyaya giren yeni bilgi ve belgeler doğrultusunda tanınmış isimlerin bilgilerine başvurulmasını uygun gördü.

Bu kapsamda adliyeye davet edilerek ifadeleri alınacak isimler şöyle sıralandı:

ABD ile İran Arasında Kritik Anlaşma: 60 Günlük Ateşkes Uzatıldı!
ABD ile İran Arasında Kritik Anlaşma: 60 Günlük Ateşkes Uzatıldı!
İçeriği Görüntüle
  • Gazeteci Fatih Portakal

  • Sunucu Ece Üner

  • Avukat Feyza Altun

  • Müzisyen Gökhan Özoğuz

  • Sunucu Öykü Serter

Soruşturma Çok Yönlü Olarak Sürdürülüyor

Söz konusu isimlerin, yürütülen soruşturma dosyasındaki iddialar ve dernek faaliyetleriyle ilgili süreçler kapsamında bilgilerine başvurulacağı kaydedildi. Resmi davet tebligatlarının ardından belirtilen isimlerin önümüzdeki günlerde Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi’ne gelerek savcılığa ifade vermeleri bekleniyor.

Soruşturmanın detaylarına ilişkin adli makamlardan yapılacak resmi açıklamalar yakından takip ediliyor.