Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın, Aralarında Elbistan, Afşin ve Pazarcık’ın da Bulunduğu ‘101 İlçeye Doğalgaz Hizmete Alım Töreni’, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Katılımı İle Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde Gerçekleştirildi.

101 İlçenin Doğalgaz Dağıtımı Kurdelesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Birlikte Başbakan Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal Tarafından Kesildi.

Törene Katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Doğalgazın Elbistan’a Hayırlı Olması Temennisinde Bulundu.

Elbistan, Afşin ve Pazarcık İlçesi’nin Doğalgaz Hizmete Alınmasıyla Yazlı Basın Açıklamasında Bulunan Ak Parti Sözcüsü Ünal, Elbistan’a, Afşin’e, Pazarcık İlçelerimize Hayırlı Uğurlu Olsun Dedi.

Ak Parti Ünal, Yaptığı Basın Açıklamasında Şu İfadelere Yer Verdi.

Öncelikli Olarak Elbistan ve Afşin İlçelerimizin Doğalgaza Kavuşturulması Hem Çevre Açısından Hem de Hava Kirliliğinin Önlenmesi Açısından Çok Önemliydi. Aynı Zamanda Afşin-Elbistan Termik Santrali’nin de Doğalgaza Geçecek Olması da Bu Açıdan Önemli Bir Husus. Elbistan’ın Uzunca Bir Zamandan Beri Muzdarip Olduğu Kışları Hava Kirliliğinden Kaynaklanan Birçok Hastalık Söz Konusuydu. Son 4 Yıldan Beri Çok Ciddi Bir Çalışma Yürüttük ve 17-9-2017 Tarihinde Elbistan’ın Doğalgaz Alt Yapı İşlerine Başlandı Ve Dün İtibariyle De Bu Yerlerin Hem Elbistan Hem Afşin Hem De Pazarcık İlçelerimizin Doğalgaz Alt Yapı İşlerinin Nihayete Ermesiyle Birlikte Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanımızla Beraber Külliye’de Bir Törenle Birlikte Bunların Açılışı Gerçekleşti. Elbistan’a, Afşin’e, Pazarcık İlçelerimize Hayırlı Uğurlu Olsun. Cumhurbaşkanımızın İfadesiyle Özellikle Annelerimiz Artık Isınma Konusunda Kömür Taşımaktan Soba Yakmaktan Ve Bunların Getirdiği Eziyetlerden De Kurtulmuş Olacak. Çocuklarımız Daha Sağlıklı Daha Sıcak Ortamda Büyüyecek Ve Özellikle Kışın Soğuktan Kaynaklanan Hastalıklarda Büyük Oranda Azalacak dedi.

Editör: Haber Merkezi